Εξοπλισμοί – Μίζες: «Νόμους έχουμε η εντιμότητα μας λείπει» – Τι λέει ένας μάχιμος στρατηγός

Απλές και γι΄ αυτό μεγάλες αλήθειες λέει για τους εξοπλισμούς ένας στρατηγός που έχει πολεμήσει στη Κύπρο . Ο Δημήτρης Αλευρομάγειρος ,στρατηγός ε.α και γνωστός από τη μάχη της Λευκωσίας λέει αυτό που ακούγεται αυτονόητο αλλά δυστυχώς αποδεικνύεται ότι στην χώρα μας δεν είναι . “Δεν μας λείπουν οι νόμοι για να γίνονται με διαφάνεια οι εξοπλισμοί. Η εντιμότητα μας λείπει”.

Ο στρατηγός σε μία συνέντευξή του στην εφημερίδα Νέα Εγνατία της Καβάλας λέει τα πράγματα με τ΄ όνομά τους,ξεκινώντας από τις περίφημες “προμήθειες” που “πέφτουν” στις αγορές όπλων:

“Το νόμιμο και το σωστό είναι οι προμήθειες αυτές να πηγαίνουνε στο ελληνικό δημόσιο. Στη χώρα μας δεν συμβαίνει αυτό. Εδώ δυστυχώς τα χρήματα από τις προμήθειες, πάνε στα ταμεία των κομμάτων ή στις τσέπες όσων μεσολάβησαν για μια μεγάλη συμφωνία. Πάντως, το νομικό πλαίσιο για να τα αποφύγουμε όλα αυτά, υπάρχει. Εκείνο που δεν υπάρχει, είναι η αυστηρότητα και η εντιμότητα. Ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος έκανε υπουργός Άμυνας, δεν ακούστηκε ποτέ τίποτα… Το ίδιο ισχύει τόσο για Ευάγγελο Αβέρωφ, όσο και για τον Γεράσιμο Αρσένη. Με λίγα λόγια, θέλω να πω ότι πολλά μπορούν να γίνουν, αρκεί να υπάρχει έλεγχος. Στην μικρά Κύπρο οι αγορές γίνονται κατόπιν σχετικών αποφάσεων της διακομματικής επιτροπής και στη συνέχεια υπογράφει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Στη Γερμανία και στις ΗΠΑ, διευθυντής της Υπηρεσίας Εξοπλισμών είναι κάποιο πρόσωπο εγνωσμένου κύρους, αντίστοιχο με αυτό που επιλέγουμε πολλές φορές εμείς για την Τράπεζα της Ελλάδος ή για το ΣτΕ και τον Άρειο Πάγο. Η επιλογή του προσώπου γίνεται από κοινοβούλιο.

Αυτό πρέπει να γίνει και εδώ. Τώρα, αν και το κοινοβούλιο δεν είναι καλό, όπως και όλα τ’ άλλα,τότε το ελληνικό κράτος θα γονατίσει,
πριν καν δώσει πόλεμο”.

Ο στρατηγός Αευρομάγειρος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σ΄ όσα ακούστηκαν για την εμπλοκή στρατιωτικών στις επίμαχες αγορές:

“Εδώ και λίγο καιρό έχουμε έναν πρώην υπουργό Άμυνας στη φυλακή, αυτό το πράγμα είναι κόλαφος για την Ελλάδα. Το ίδιο ισχύει και για τις ένοπλες δυνάμεις. Πρέπει η εντιμότητα που διακρίνει τον έλληνα αξιωματικό, από γεννήσεως του ελληνικού στρατού, να μην κηλιδωθεί.
Η φθορά των θεσμών, είναι φθορά του ίδιου μας του εαυτού”,είπε ο στρατηγός. 

Διαβάστε ακόμη:

Η αριθμητική και οι «κότες» της μίζας και των εξοπλισμών – Γνώριζαν τα πάντα σε υψηλότατο επίπεδο


Εξοπλισμοί: Ο συνήγορος Ευσταθίου μιλά για «καταιγίδα μίζας» και μετά το 2005 – Τι είπε για πολιτικούς