«Το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα δεν θα γλιτώσει από τις μίζες» γράφουν οι Γερμανοί

«Το σκάνδαλο των εξοπλισμών ταλανίζει την Αθήνα» είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Neue Zürcher Zeitung. «Η ελληνική πολιτική ασχολείται με ένα σκάνδαλο διαφθοράς. Τα ποσά των εκατομμυρίων πρέπει να διοχετεύονταν μέσα από λογαριασμούς σε ελβετικές τράπεζες» σημειώνεται στον υπότιτλο.

Και το άρθρο γράφει: «Η εισαγγελία δεν έχει ακόμα στοιχεία για πολιτικούς, οι έρευνες βρίσκονται όμως στην αρχή και έχουν καθυστερήσεις επίσης λόγω των εορτών. Το ότι το πολιτικό σύστημα θα μείνει ανέπαφο δεν το πιστεύει κανείς στην Ελλάδα. Ο Αντώνης Κάντας, του οποίου η σύλληψη στις 13 Δεκεμβρίου έφερε αυτές τις εξελίξεις, στην κατάθεσή του τόνισε πως και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου ήταν αναμεμειγμένη. (…) Για την ελληνική κυβέρνηση αυτά δεν είναι καλά νέα, ακόμα και εάν οι υπεύθυνοι έχουν εδώ και καιρό αποσυρθεί από την πολιτική. Εκτός αυτού, το σκάνδαλο με τους εξοπλισμούς σε μια χρονιά εκλογών είναι ένα δώρο για την αντιπολίτευση». 

Οι Γερμανοί  »διαβάζουν» τις εξελίξεις των ερευνών στην Αθήνα μάλλον καλύτερα απ΄ ότι οι δικοί μας πολιτικοί. Η ελληνική δικαιοσύνη ή τέλος πάντων οι λειτουργοί της που έχουν αναλάβει να βρουν άκρη στο χώρο των εξοπλισμών εμφανίζονται αποφασισμένοι. Και μετά από τις απολογίες τύπου Ευσταθίου θα λέγαμε ότι είναι και εξοργισμένοι. Η δικαστική πίεση που ασκείται στον 83χρονο επιχειρηματία διαρκώς μεγαλώνει μετά μάλιστα και από την αναίρεση της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος. Αναίρεση που έκανε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών.

Ο νέος κύκλος αποκαλύψεων δεν θ΄ αργήσει εξάλλου. Αυτή την εβδομάδα έχουν κληθεί να απολογηθούν οι 10 που ο Ευσταθίου με την απολογία του ενέπλεξε. Οι περισσότεροι εμφανίζονται αποφασισμένοι να μιλήσουν και να δώσουν νέα στοιχεία στις αρχές για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Πάνου Ευσταθίου. 

Ο ασκός του Αιόλου έχει ανοίξει…

Διαβάστε ακόμη:

«Η μπόχα από τις μίζες στους εξοπλισμούς και η «αφωνία» της ηγεσίας των ΕΔ» – Αντισυνταγματάρχης γράφει

Εξοπλισμοί: Μαζί δεν τα φάγαμε,μόνο εμείς τα πληρώνουμε αλλά όλοι γνωρίζαμε