Εξοπλισμοί – Μίζες: Τώρα είναι η ώρα των Δικαστών – Ποιοι θέλουν «φρένο» στις αποκαλύψεις

Ποιος λογικός πολίτης μπορεί να πειστεί ότι ο κ.Πάνος Ευσταθίου , 83 ετών, απόστρατος του ΠΝ και επιχειρηματίας στο χώρο των εξοπλισμών, είπε όλη την αλήθεια στον ανακριτή; Έδωσε 10 ονόματα στρατιωτικών ,μεταξύ των οποίων δύο πρώην Αρχηγοί Γενικών Επιτελείων. Ο ένας έχει πεθάνει, ο δεύτερος θεωρείται στρατιωτικός πέραν πάσης υποψίας αλλά ο Ευσταθίου κατέθεσε ότι πήρε χρήματα. Μένει να το αποδείξει. Και απο εκεί και πέρα ο 83χρονος επιχειρηματίας δεν ξέρει τίποτα για κανένα.

Συνεπώς ο κ.Ευσταθίου θέλει να μας πείσει ότι τις αγορές εξοπλισμών στην Ελλάδα τις αποφασίζουν και τις υλοποιούν οι στρατιωτικοί! Συγνώμη αλλά δεν νομίζουμε ότι υπάρχει έστω κι ένας Έλληνας που να το πιστεύει αυτό . Πόσο μάλλον ο ανακριτής.

Ο δεύτερος εμπλεκόμενος που καταθέτει σήμερα έχει επικαλεστεί περίπου…αμνησία! Θα αναμένουμε να δούμε τι έχει να θυμηθεί.

Θα ακούσουμε προφανώς πολλά απίθανα απ΄ όσους “έδωσε” ο Κάντας. Και είναι βέβαιο ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια το ωστικό κύμα της έκρηξης από τη βόμβα Κάντα, να παραμείνει σ΄ ένα επίπεδο. Μέχρι τους στρατιωτικούς ας πούμε.

Τώρα είναι η ώρα των δικαστών. Τώρα είναι η ώρα να καρπωθούν την πολύ σοβαρή και επίπονη δουλειά ετών όχι μηνών που έχουν κάνει δικαστές της νέας γενιάς . Έκαναν αυτό που έμοιαζε ακατόρθωτο και κανείς μας είναι η αλήθεια δεν πίστευε. Να βρούν άκρη στο μπλεγμένο κουβάρι των εξοπλισμών . Ας την τραβήξουν για να το ξετυλίξουν μέχρι τέλους. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των εξοπλισμών που υπάρχουν στοιχεία, λογαριασμοί, ονόματα. Έχουν διανύσει το μισό της δύσκολης διαδρομής. Και θα είναι άδικο να μην φθάσουν μέχρι το τέλος. Οι ίδιοι είναι αποφασισμένοι κι ας αντιμετώπισαν εμπόδια ακόμη και μέσα από το δικό τους χώρο.

Κατάφεραν ακολουθώντας το δρόμο του χρήματος να φθάσουν στις θυρίδες και στα τραπεζικά δεδομένα της Ελβετίας και της Σινγκαπούρης. Είχαν βρει από πριν τον πλούτο εντός των συνόρων ,σε μορφή …μεζονέτας ή πολυτελών αυτοκινήτων. Σε εξοχικά στο βουνό και στη θάλασσα. Κι έτσι έφθασαν να “σπάσουν” τους “σιωπηλούς κωδικούς” σε τράπεζες του εξωτερικούς.

Είναι λοιπόν η ώρα των δικαστών να “τελειώσουν το παιχνίδι” μ΄ ένα καθαρό σκορ και να διώξουν τις σκιές που δεκαετίες τώρα σκεπάζουν το χωρο των εξοπλισμών κάνοντας κακό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χώρα. 

Διαβάστε ακόμη:

Εξοπλισμοί – Μίζες: Δύο Αρχηγούς «μπλέκει» ο Ευσταθίου που ανέφερε το όνομα πρώην Α/ΓΕΣ


Οι καταθέσεις της μίζας – Τι λένε στους ανακριτές οι επιχειρηματίες που κατηγορούνται ότι «λάδωσαν»