Ο ΣΕΚΠΥ συναντήθηκε με τον Β.Οικονόμου της ΔΗΜΑΡ

Αντιπροσωπεία του ΔΣ του ΣΕΚΠΥ αποτελούμενη από τους Τάσο Ροζολή και Θανάση Καλαφάτη,συναντήθηκε στη Βουλή με τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Βουλευτή Αττικής, Βασίλη Οικονόμου.
 
Η συνάντηση έγινε στα πλαίσια σειράς συναντήσεων που έχει προγραμματίσει και διενεργεί ο ΣΕΚΠΥ,προκειμένου να τεθούν οι προβληματισμοί αλλά και οι προτάσεις του Συνδέσμου για το μέλλον της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας τόσο του δημοσίου όσο και του ιδιωτικού τομέα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο αντικείμενο αυτό.
 
Κατά την συνάντηση,η αξιοποίηση των Συμβάσεων Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (Α.Ω.),αναδείχθηκε από τον ΣΕΚΠΥ ως το μείζον θέμα που πρέπει να διευθετηθεί άμεσα,δεδομένου του ότι η χρηματοδότηση προέρχεται απο τις υπόχρεες ξένες εταιρείες και οχι απο τον Κρατικό προυπολογισμό, προκειμένου αφενός να τονωθεί η αγορά με τα κονδύλια των Α.Ω.,που επι σειρά ετών λιμνάζουν μεταξύ της Υπηρεσίας και των ξένων εταιρειών και αφετέρου οι Εν. Δυνάμεις να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες για τις οποίες σήμερα δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρήματα. Κατατέθηκε μάλιστα και σχετικό υπόμνημα.
 
Ο Βασίλης Οικονόμου τόνισε, ότι γνωρίζοντας πολύ καλά τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο με τις ενεργές συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων όσο και κυρίως με αυτές που έχουν λήξει θα παρέμβει άμεσα στην Βουλή προκειμένου να εξευρεθεί λύση και διέξοδος σε ένα πρόβλημα που δεν θα έπρεπε καν να υπάρχει.
 
Χαρακτηριστικά δήλωσε: «Είναι αδιανόητο την στιγμή που ψάχνουμε ακόμα και το τελευταίο ευρώ να μην πιέζουμε για να υλοποιηθούν υπογεγραμμένες συμβάσεις που θα μπορούσαν να φέρουν εκατομμύρια ευρώ στην χώρα μας, να συντηρήσουν και να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας. Οι Συμβάσεις Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων όχι απλώς αποτελούν (ή θα μπορούσαν να αποτελέσουν) ένα μεγάλο ισοδύναμο μέτρο, αλλά μπορούν να αποτελέσουν ένα σημαντικό «γρανάζι» στην προσπάθεια επιστροφής σε μια αναπτυξιακή τροχιά».