Εξοπλισμοί: Τι περνάνε σήμερα από τη Βουλή ποιοι «τρέχουν» και ποιοι «διστάζουν»

Στην Βουλή “περνάνε” σήμερα μια σειρά πολύ σημαντικών προγραμμάτων που έχουν να κάνουν με την τεχνική υποστήριξη κρίσιμων οπλικών συστημάτων. Οι “παλιές αμαρτίες” με τις αγορές όπλων χωρίς να συνοδεύονται αυτές με ανάλογες συμφωνίες υποστήριξης, έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στις Ένοπλες Δυνάμεις, τα οποία τώρα γίνεται μια προσπάθεια να επιλυθούν.

Το κακό είναι ότι μόλις η διαδικασία ξεκίνησε ο ΥΕΘΑ που την ενεργοποίησε αποχωρεί αν και όπως λένε πληροφορίες ο Αβραμόπουλος είναι αποφασισμένος πριν παραδώσει να έχει κλείσει όλα αυτά τα θέματα.

Το βάρος στο Στόλο

Είναι αλήθεια ότι το βάρος για την λεγόμενη “επανεκκίνηση” των ΕΔ έχει δοθεί στο ΠΝ . Και είναι λογικό αυτό. Αν όλα πάνε όπως έχουν υπολογιστεί η εικόνα του ΠΝ θα αλλάξει ριζικά προς το καλύτερο.

• Η παραλαβή των υποβρυχίων 214 είναι το πιο “καυτό” και δύσκολο θέμα που έχει να διαχειριστεί το ΓΕΝ. Παραλαβή και ένταξη των τριών 214 στο Στόλο , σημαίνει οτι πάρα πολλά αλλάζουν στο Αιγαίο. Το θέμα είναι πόσο γρήγορα θα ολοκληρωθεί το μεγάλου ρίσκου εγχείρημα. Το 2017 οι Τούρκοι θα αρχίσουν κι αυτοί να παραλαμβάνουν 214.

•Τα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας που ανεξήγητα καθηλώθηκαν πριν από περίπου πέντε χρόνια, ετοιμάζονται να ξαναπετάξουν.

•Εκσυγχρονισμός MEKO. Απαραίτητος κι ας περιμένουν ακόμη πολλοί τις Fremm.

Τι συμβαίνει στην ΠΑ

Σε αντίθεση με το ΠΝ στην ΠΑ όπου οι ανάγκες είναι εξίσου μεγάλες -αν όχι μεγαλύτερες- έχει επικρατήσει απ΄ ότι φαίνεται η “φοβία των υπογραφών”. Δεν είναι αδικαιολόγητο μ΄ όλα αυτά που γίνονται αλλά η εποχή δεν επιτρέπει τέτοιες εμμονές.

Υπάρχουν αεροσκάφη που είναι καθηλωμένα από αστείες βλάβες και η αποκατάσταση των βλαβών έχει αδικαιολόγητα καθυστερήσει ,όχι λόγω έλλειψης χρημάτων.

Ακόμη ακούγονται παράπονα για την έλλειψη ταχύτητας στη διερεύνηση των δυνατοτήτων που υπάρχουν για τον εκσυγχρονισμό των F 16. Τόσο ο Αβραμόπουλος, όσο και ο ΥΦΕΘΑ Γιάννης Λαμπρόπουλος έχουν δώσει “πράσινο φως” και πλήρη κάλυψη σ΄ όσους στρατιωτικούς εμπλέκονται στον μηχανισμό των εξοπλισμών να “τρέξουν”.

Διαβάστε ακόμη:

«Δύναμη κρούσης» στο ΥΠΕΘΑ με στόχο την «επανεκκίνηση» των ΕΔ – «Τέλος» στη «φοβία υπογραφής»

Μεσοπρόθεσμο αφοπλισμού της Ελλάδας μέχρι το 2019! Απαιτείται εθνικό σχέδιο εξοπλισμών

«Κόλαση» με άρθρο «μνημείο αδικίας» για τις Ένοπλες Δυνάμεις! Ποιος και που το έγραψε