F-117A Nighthawk: Επιστρέφουν για ακόμα μια δεκαετία τα stealth μαχητικά της USAF

Σχεδόν 14 χρόνια μετά την επίσημη «απόσυρση» των stealth μαχητικών αεροσκαφών F-117A Nighthawk, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προσπαθεί να τα διατηρήσει να πετούν τουλάχιστον μέχρι το 2034.

Ένα μέρος του εναπομείναντος στόλου των F-117A, που πετά από πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει χρησιμοποιηθεί πολύ ενεργά για σκοπούς έρευνας και ανάπτυξης, δοκιμών και αξιολόγησης και εκπαίδευσης τα τελευταία χρόνια.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει πλέον επιβεβαιώσει ότι επί του παρόντος σχεδιάζει να συνεχίσει τις πτήσεις με τουλάχιστον ένα μέρος του στόλου F-117A έως το 2034.

Το Κέντρο Δοκιμών της Πολεμικής Αεροπορίας (AFTC), που εδρεύει στην αεροπορική βάση Edwards στην Καλιφόρνια, υπέβαλε αίτημα για πληροφορίες (RFI) σχετικά με μια πιθανή μελλοντική σύμβαση για υπηρεσίες συντήρησης και υλικοτεχνικής υποστήριξης των stealth μαχητικών τον Σεπτέμβριο του 2022. Η αίτηση αναφέρει ότι η πιθανή ημερομηνία έναρξης αυτής της εργασίας θα είναι η 1η Ιανουαρίου 2024.

Οι εργασίες στο πλαίσιο της δυνητικής σύμβασης ενδέχεται να περιλαμβάνουν «συντήρηση και υλικοτεχνική υποστήριξη για περιορισμένες πτητικές λειτουργίες F-117A στο αεροδρόμιο Tonopah Test Range (TTR)».

Από το 2019, η USAF είχε ανακοινώσει ότι διαθέτει ακόμα 51 αεροσκάφη στην κατοχή της και τουλάχιστον 12 είχαν διατεθεί ειδικά για να πάνε σε διάφορα μουσεία.

Με πληροφορίες από: The Drive