F-15: Στην Πολωνία 8 ακόμα αμερικανικά μαχητικά – Στη Βαλτική το ρωσικό MiG-31K

Οκτώ ακόμη αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-15 προσγειώθηκαν σήμερα στην Πολωνία, δήλωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων στην ανατολική Ευρώπη μετά τη συγκέντρωση στρατευμάτων από τη Ρωσία κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία.

«Περισσότερα αμερικανικά μαχητικά F-15 προσγειώθηκαν σήμερα στη βάση στο Λασκ», έγραψε στο Twitter ο Μάριους Μπλάστσακ . «Οκτώ αεροσκάφη θα ενταχθούν σε αυτά που ήρθαν στην Πολωνία την περασμένη εβδομάδα».

Η Ρωσία αναπτύσσει υπερηχητικούς πυραύλους στην Βαλτική

Την ίδια ώρα που τα αμερικανικά μαχητικά έφτασαν στην Πολωνία, ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος MiG-31K εξοπλισμένο με το υπερηχητικό σύστημα πυραύλων Kh-47M2 Kinzhal εντοπίστηκε στη Βαλτική Θάλασσα, σύμφωνα με το BulgarianMilitary.com

Οι πύραυλοι Kh-47M2 Kinzhal, που ζυγίζουν 480 κιλά, μπορούν να φέρουν τόσο συμβατικές όσο και πυρηνικές κεφαλές. Οι πύραυλοι μπορούν να εκτοξευθούν από τα MiG-31K, από βομβαρδιστικά MiG-31BM ή τα Tu-22M3.

Σύμφωνα με τα χαρακτηριστικά που παρέχονται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το πυραυλικό σύστημα Kh-47M2 Kinzhal μπορεί να φτάσει μέγιστη ταχύτητα μεταξύ 10 Mach και 12 Mach.

Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το βεληνεκές αυτού του πυραύλου, που εκτοξεύεται από αεροπλάνο, φτάνει τα 2 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το Kh-47M2 Kinzhal είναι επομένως ένα σημαντικό στοιχείο μη πυρηνικής στρατηγικής αποτροπής. Μπορεί να κάνει ελιγμούς κατά τη διάρκεια της πτήσης ώστε να είναι δύσκολο να το αναχαιτίσει ή να το χτυπήσει.

Οι αρχές τόνισαν επίσης ότι τα υπάρχοντα συστήματα αεράμυνας και πυραυλικής άμυνας δεν μπορούν να αναχαιτίσουν έναν πύραυλο ελιγμών που πετά με ταχύτητα 10 Mach.

 

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / BulgarianMilitary.com