F-15C: Δοκιμές με το Legion Pod στην άσκηση Northern Edge – ΦΩΤΟ

Η διετής στρατιωτική άσκηση Northern Edge τωνΗΠΑ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Αλάσκα και δόθηκε στη δημοσιότητα μια εικόνα με ένα F-15C Eagle που συμμετείχε στις ασκήσεις έχοντας ενσωματωμένο ένα  Legion Pod της Lockheed Martin.

Το σύστημα αυτό διαθέτει αισθητήρα υπέρυθρης αναζήτησης και ίχνους ή IRST, το οποίο προσφέρει στον πιλότο έναν σημαντικό πρόσθετο τρόπο ανίχνευσης και παρακολούθησης άλλων αεροσκαφών. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναμένει ότι το σύστημα αυτό θα είναι επιχειρησιακλο μέχρι το επόμενο έτος, αλλά δεν είναι έκπληξη που εμφανίστηκε σε αυτή την άσκηση, η οποία εδώ και πολύ καιρό χρησίμευσε ως πολύτιμη ευκαιρία για τη δοκιμή νέων προηγμένων αεροσκαφών και συστημάτων καθώς και της απαραίτητης εκπαίδευσης.

Οι αεροπορικές δυνάμεις του Ειρηνικού (PACAF), οι οποίες διαχειρίζονται την άσκηση, δημοσίευσαν την φωτογραφία του F-15C, που φέρει τον  κώδικα «WA» της αεροπορικής βάσης, Nellis, στις 15 Μαΐου 2019. Η λεζάντα δεν αναφέρει σε ποια συγκεκριμένη μονάδα ανήκει το αεροσκάφος με το Legion Pod .

Η βάση φιλοξενεί την 57η Πτέρυγα, η οποία, μεταξύ άλλων, διαχειρίζεται την περίφημη U.S. Air Force Weapons School . Η Nellis είναι επίσης υπεύθυνη για τη διαχείριση της γειτονικής και εκτεταμένης περιοχής δοκιμών και εκπαίδευσης Nevada (NTTR) και φιλοξενεί μια μεγάλη ποικιλία μονάδων ελέγχου και αξιολόγησης.

Η άσκηση Northern Edge είναι ένα ιδιαίτερα μεγάλο γεγονός, το οποίο περιλαμβάνει περίπου 10.000 άτομα και περίπου 250 αεροσκάφη από όλες τις υπηρεσίες.

«Η άσκηση έχει σχεδιαστεί για να εντείνει τις ικανότητες τακτικής μάχης των συμμετεχόντων, να βελτιώσει τις σχέσεις διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνίας και να αναπτύξει διαλειτουργικά σχέδια και προγράμματα σε όλη την κοινή δύναμη», σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση . Τα F-15C συμμετέχουν πολύ συχνά στην άσκηση και το αεροσκάφος με το Legion Pod είναι μόνο ένα από τα «Eagles» που πήραν μέρος.

To Legion Pod

Tο Legion Pod που διαθέτει IR / ASG-34 IRST διαθέτει μια πολύ αξιόπιστη και αυτοματοποιημένη λειτουργικότητα και μπορεί να εντοπίσει σε σύντομο χρόνο πολλαπλούς στόχους πολύ μακρίτερα ​​από την οπτική εμβέλεια. Παρέχει επίσης πραγματικές πληροφορίες στόχευσης έτσι ώστε ο χειριστής να μπορεί να αντιμετωπίσει τις απειλές χρησιμοποιώντας το IRST μόνο για στόχευση ή σε συνδυασμό με άλλους αισθητήρες που προσφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Πηγή: TheDrive