F-16 Block 70: Τα μαχητικά του Μπαχρέιν «εν δράσει» – Ολοκληρώνoνται οι πτητικές δοκιμές της νέας παρτίδας [pics]

Το Μπαχρέιν ετοιμάζεται να παραλάβει τα πρώτα του F-16 Block 70 από τις ΗΠΑ, την ώρα που οι δοκιμές των νέων μαχητικών συνεχίζονται.

Στην αεροπορική βάση Edwards της αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας, όπου οι Αμερικανοί δοκιμάζουν τα νέα και αναβαθμισμένα μαχητικά για τους ίδιους και για τους συμμάχους τους, συνεχίζονται και οι πτητικές δοκιμές για τα νέα F-16 Block 70 που θα ενταχθούν σύντομα στην Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Μπαχρέιν.

Τον περασμένο μήνα, τα πρώτα 3 μαχητικά αναχώρησαν με μεταγωγικό αεροσκάφος από το Greenville της Νότιας Καρολίνας προς το βασίλειο. Μέχρι σήμερα, η Lockheed Martin έχει παραγάγει πέντε αεροσκάφη Block 70 για το Μπαχρέιν, με επιπλέον 11 σε διάφορα στάδια παραγωγής και δοκιμών.

Η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Μπαχρέιν θα παραλάβει την πρώτη παρτίδα τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών έως το πρώτο εξάμηνο του 2024.

Το 2018, η Lockheed Martin ανέλαβε σύμβαση 1,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την παραγωγή 16 μαχητικών Block-70 για το Μπαχρέιν. Το πρώτο μαχητικό που θα παραλάβει το Μπαχρέιν έκανε την παρθενική του πτήση στις 23 Ιανουαρίου του 2023, ενώ τα «αποκαλυπτήρια» έγιναν τον Μάρτιο του ίδιου έτους.

Τα Block 70/72, είναι το πρότυπο Viper, για τα νεοκατασκευασμένα F-16, αλλά πλήρως αντίστοιχο με τα F-16V που προέρχονται από εκσυγχρονισμό.