F-16: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό στη Νότια Κορέα – Επέζησε ο πιλότος [vid]

Ένα αμερικανικό μαχητικό αεροσκάφος F-16 συνετρίβη κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης σήμερα, Σάββατο 06 Μαΐου 2023, κοντά σε μεγάλη αμερικανική στρατιωτική βάση στη Νότια Κορέα, ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ.

Το μαχητικό, το οποίο υπηρετούσε στην 8η Πτέρυγα Μάχης, «συνετρίβη σε γεωργική περιοχή κοντά στην αεροπορική βάση Osan περίπου στις 9:45 π.μ.» τοπική ώρα, ανέφερε σε δήλωσή της η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία στη Νότια Κορέα.

Ο πιλότος εκτινάχθηκε με ασφάλεια και μεταφέρθηκε στην πλησιέστερη ιατρική μονάδα, ανέφερε η υπηρεσία, ενώ πρόσθεσε ότι κανένας άμαχος δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό.

Η τοπική πυροσβεστική υπηρεσία στάλθηκε άμεσα για να σβήσει τη φωτιά που προκάλεσε η συντριβή του F-16, έγραψε στο Twitter ο κυβερνήτης της επαρχίας Gyeonggi της Νότιας Κορέας, Kim Dong-yeon.

Ο πιλότος συμμετείχε σε μια εκπαιδευτική πτήση ρουτίνας, είπε η USAF, προσθέτοντας ότι η έρευνα για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η αεροπορική βάση Osan είναι η πλησιέστερη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στη Βόρεια Κορέα, περίπου 64 χιλιόμετρα από τα σύνορά της.

Πηγή: CNN / Φωτογραφία αρχείου