F-16: Τώρα και με τα χρώματα της Ρωσίας [pics,vid]

Μια πολύ ωραία έμπνευση είχε το αμερικανικό επιτελείο προκειμένου να προετοιμάσει όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα το προσωπικό του απέναντι στα νέα μαχητικά που εισάγει σιγά σιγά η Ρωσία, χρησιμοποιώντας ένα F-16.

Η βάση της Πολεμικής Αεροπορίας Nellis κυκλοφόρησε υλικό από μαχητικά αεροσκάφη F-16C Fighting Falcons από τη μοίρα Aggressor σε ένα νέο σχέδιο χρωμάτων προσαρμοσμένο από το επερχόμενο μαχητικό stealth της Ρωσίας πέμπτης γενιάς, το Su-57.

«Έφτασε ένας νέος αντίπαλος. Το GHOST είναι εδώ! Φοβηθείτε! «, Ανακοίνωσε η Air Force Base της Nellis στο λογαριασμό της στο Facebook.

Τα F-16 της Aggressors αντιγράφουν τα χρώματα, τα σημάδια και τα διακριτικά του μαχητικού αεροσκάφους Su-57 των ρωσικών αεροπορικών δυνάμεων. Ο σχεδιασμός, εμπνευσμένος από το ρωσικό Su-57, επιτρέπει στους εκπαιδευόμενους πιλότους που έρχονται στο οπτικό πεδίο αυτών των μαχητικών να δουν ιδίοις όμμασι αυτό που θα έβλεπαν αν αντιμετώπιζαν πραγματικά ένα Su-57.

Τα Su-57

Απ΄όσο γνωρίζουμε, κατά τη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους της αμυντικής βιομηχανίας στις 15 Μαΐου, ο Πούτιν δήλωσε ότι οι αεροπορικές δυνάμεις χρειάζονται τρία πλήρη συντάγματα εξοπλισμένα με τα Su-57 μέχρι το 2028. Σήμερα η Μόσχα έχει υπογράψει για μόλις 16 μέχρι το 2027, όπως ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος.

«Το πρόγραμμα όπλων του 2028 προέβλεπε την αγορά 16 αεροσκαφών», δήλωσε ο Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS. «Έχουμε συμφωνήσει να αγοράσουμε 76 τέτοια μαχητικά χωρίς την αύξηση των τιμών κατά την ίδια χρονική περίοδο.»

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνάντησης, ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου σημείωσε ότι το κόστος ανά αεροσκάφος και τον σχετικό εξοπλισμό μειώθηκε κατά 20%.

Σε κάθε περίπτωση έχει ενδιαφέρον να βλέπεις πως θα έμοιαζε ένα κλασικό αμερικανικό μαχητικό να φοράει τη «φανέλα» της Ρωσίας.

Πηγή: Defence-Blog