F-22: Ολοκληρώθηκε τρομερό πρόγραμμα δομικών αναβαθμίσεων σε 247 stealth μαχητικά [pic]

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός τεράστιου προγράμματος αναβάθμισης περίπου 247 stealth μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων πέμπτης γενιάς F-22 Raptor, με τα στοιχεία και τις πληροφορίες να προκαλούν εντυπώσεις.

Ένας στόλος περισσότερων από διακοσίων stealth μαχητικών αεροσκαφών τύπου F-22 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF) υπέστη δομικές αναβαθμίσεις και αλλαγές, σε μια διαδικασία εκατομμυρίων ωρών.

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, μαζί με τις εταιρείες Lockheed Martin και Boeing, ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα δομικών αναβαθμίσεων, τροποποιήσεων και επισκευής σε 247 stealth μαχητικά αεροσκάφη F-22,  όπως ανακοίνωσαν αξιωματούχοι της αεροπορικής βάσης της USAF στην πολιτεία της Γιούτα.

Οι δομικές τροποποιήσεις, σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, πρόσθεσαν τη δυνατότητα πτήσης των μαχητικών αεροσκαφών F-22 κατά περίπου 8.000 ώρες.

Ο εκσυγχρονισμός των αεροσκαφών, η αποκατάσταση των βλαβών ο εκσυγχρονισμός και η επισκευή σε λειτουργικά και κατασκευαστικά συστήματα, ήταν μεταξύ των ανατεθειμένων εργασιών για τη βελτίωση των F-22, που έλαβε χώρα για πρώτη φορά από το 2005.

Ειδικότερα, πάνω από 3,8 εκατομμύρια ώρες χρειάστηκαν για την ολοκλήρωση των τεχνικών εργασιών, ενώ σε πέντε μαχητικά αεροσκάφη τα οποία είχαν εκτεταμένες ζημιές, οι μηχανικοί κατάφεραν την ολική τους επαναφορά στην αρχική τους κατάσταση.

Με πληροφορίες από: UPI / Φωτογραφία αρχείου Reuters