F-35: Εντυπωσιακά πλάνα με αμερικανικό μαχητικό να ανεφοδιάζεται στον αέρα [vid]

Η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία (USAF) κυκλοφόρησε ένα νέο βίντεο  στο οποίο επιδεικνύει τις δυνατότητες εναέριου ανεφοδιασμού των μαχητικών F-35. Το Boeing KC-46A Pegasus γεμίζει με καύσιμα ένα F-35 Lightning II πέμπτης γενιάς.

Το νεώτερο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, από την αεροπορική δύναμη του Edwards, ολοκλήρωσε ένα σημαντικό επίτευγμα πρόσφατα σύμφωνα με το 412th Test Wing Public Affairs.

Τον περασμένο μήνα, η 418η Αμερικανική Μοίρα Ελέγχου Πτήσεων, η οποία επιβλέπει τις δοκιμές του KC-46 Pegasus, και η 461η, η οποία είναι υπεύθυνη για τις δοκιμές των F-35 Lightning II, ολοκλήρωσε κοινές πτήσεις εναέριου ανεφοδιασμού.

Το τελευταίο ορόσημο είναι ένα ακόμα βήμα που θα επηρεάσει άμεσα την εναέρια πολεμική ισχύ των ΗΠΑ, δίνοντας της νέες επιχειρησιακές δυνατότητες.

«Η ικανότητα του F-35 να λαμβάνει καύσιμα εν ώρα πτήσης από το KC-46 είναι ένα τεράστιο επίτευγμα της πολεμικής μας αεροπορίας», δήλωσε ο Hamilton. «Μέσω της επιτυχημένης κοινής δοκιμαστικής μας προσπάθειας, το F-35 με την βοήθεια του αεροσκάφους KC-46 θέτουν νέες βάσεις για τις εναέριες μονομαχίες».

Το KC-46 προορίζεται κυρίως να αντικαταστήσει το παλαιότερο KC-135 Stratotanker. Το KC-46 θα είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με το KC-135 σχετικά με την ποσότητα καυσίμου που μπορεί να παραδώσει και την χωρητικότητα του φορτίου. Εξίσου σημαντικό, τα έξοδα συντήρησης που συνδέονται με το KC-135 καθίστανται απαγορευτικά. Από το 2001, με την επέκταση των παγκόσμιων αεροπορικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο του πολέμου κατά της τρομοκρατίας, ο στόλος των αεροσκαφών ανεφοδιασμού χρησιμοποιήθηκε εντονότερα από ότι αναμενόταν, με αποτέλεσμα την αύξηση της φθοράς στο αεροσκάφος και την απότομη αύξηση του εξαιρετικά υψηλού κόστους συντήρησης.

 

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο.

Πηγή: Defence Blog