F-35: Η Lockheed Martin θα πληρώσει ακριβά τις καθυστερήσεις στην παράδοση μαχητικών με το λογισμικό TR-3

Προβλήματα με τις νεότερες αναβαθμίσεις του stealth μαχητικού αεροσκάφους πέμπτης γενιάς F-35 Joint Strike Fighter θα αναγκάσουν την Lockheed Martin να χάσει τον στόχο παράδοσης του 2023, δήλωσαν την περασμένη Τρίτη στελέχη της αμερικανικής εταιρείας.

Οι καθυστερήσεις θα μπορούσαν να μειώσουν τα έσοδα της Lockheed για το 2023 κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η Lockheed Martin σχεδίαζε αρχικά να παραδώσει από 147 έως 153 μαχητικά μέσα στο 2023. Ωστόσο, τα προβλήματα ενσωμάτωσης λογισμικού με τις αναβαθμίσεις, που είναι γνωστές ως Technology Refresh 3 (TR-3), προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις. Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ ανακοίνωσε τον Ιούνιο ότι δεν θα δεχόταν νέα F-35 με το λογισμικό TR-3 μέχρι να είναι πλήρως έτοιμες οι αναβαθμίσεις.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed Martin δήλωσε ότι η εταιρεία αναμένει τώρα να παραδώσει 100 έως 120 F-35 φέτος. Από την μεριά του, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, είπε ότι οι καθυστερήσεις παράδοσης θα κοστίσουν στην εταιρεία μεταξύ 210 και 350 εκατομμυρίων δολαρίων, ανάλογα με το πόσο σύντομα η εταιρεία μπορεί να ξεκινήσει την παράδοση μαχητών με το λογισμικό TR-3.

Ωστόσο, η αμερικανκή εταιρεία δεν έχει επιβραδύνει την παραγωγή του μαχητικού αεροσκάφους F-35 και θα αποθηκεύσει τα ολοκληρωμένα μαχητικά μέχρι να είναι έτοιμα για παράδοση.

Με πληροφορίες από: Defense News