F-35: Ιστορικό επίτευγμα για το stealth μαχητικό αεροσκάφος της USAF [pics]

Το πρόγραμμα μαχητικών αεροσκαφών F-35 έχει κάνει τεράστια «άλματα» προόδου τους τελευταίους μήνες, όπως για παράδειγμα η συμφωνία LM και Πενταγώνου για την μείωση του κόστους παραγωγής, καθώς και η διεύρυνση της λίστας πιθανών αγοραστών.

Πριν από λίγες ημέρες σημειώθηκε ένα ιστορικό επίτευγμα για την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ (USAF) που δείχνει ότι σε λίγο καιρό η ανάπτυξη και μεταφορά του stealth μαχητικού αεροσκάφους θα προχωρήσει σε νέα επίπεδα, καθώς ολοκληρώθηκε η πρώτη επιτυχημένη διαδικασία αποσυναρμολόγησης και αεροπορικής μεταφοράς του αεροσκάφους.

Ειδικότερα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ πραγματοποίησε την πρώτη απομάκρυνση πτερυγίων και αποστολή/μεταφορά  του μαχητικού αεροσκάφους F-35 Lightning II αεροπορικώς, με την βοήθεια ενός αεροσκάφους τύπου C-17.

Ως προς την διαδικασία, το F-35 εκφορτώθηκε χωρίς τα πτερύγια του σε ένα στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου C-17 Globemaster, για να μεταφερθεί στον προορισμό του, στην αεροπορική βάση Hill στην Γιούτα των ΗΠΑ.

Η οικογένεια μαχητικών F-35

Η οικογένεια F-35 Lightning II αποτελείται από τρεις παραλλαγές του μαχητικού αεροσκάφους. Η πρώτη παραλλαγή είναι το F-35A της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που θα συμπληρώσει σε αριθμούς, τον στόλο των εξίσου stealth μαχητικών αεροσκαφών πέμπτης γενιάς F-22A.

Τα δύο αυτά αεροσκάφη αναμένεται να αντικαταστήσουν τα μαχητικά αεροσκάφη της USAF F-16 και A-10. Η δεύτερη παραλλαγή είναι το F-35B για το Σώμα Πεζοναυτών, το οποίο θα αντικαταστήσει τα αεροσκάφη F/A-18 και AV-8B.

Η τρίτη παραλλαγή του αεροσκάφους είναι το F-35C του για το Πολεμικό Ναυτικό που θα επιχειρεί μαζί με τον στόλο αεροσκαφών F/A-18E και F/A-18F.

Δείτε ανάρτηση:

Με πληροφορίες από: Defence Blog