OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Τι είδε ο Αμερικανός πιλότος στην πτήση από τη βάση της Σούδας

07/08/2022 - 14:53
F-35: Τι είδε ο Αμερικανός πιλότος στην πτήση από τη βάση της Σούδας
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας πιλότος μαχητικών F-35 με έδρα την βάση της RAF Lakenheath, έξω από το Σάφολκ, μίλησε για την εμπειρία του να πετάει μαχητικά πέμπτης γενιάς σε ασκήσεις πάνω από την Ελλάδα.

Ο πιλότος 1ης Τάξης της Πολεμικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (USAF), Άαρον Τζέικομπς, πέταξε με τα τζετ από την αεροπορική βάση της Σούδας ως μέλος της 495ης Μοίρας Μαχητικών.

Ο Τζέικομπς, ο οποίος είναι νέο μέλος τόσο στην USAF όσο και στη μοίρα του, έφτασε στη βάση Lakenheath μόλις φέτος.

«Όταν κατατάχθηκα, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ ωραίο να δουλέψω σε μερικά από τα νεότερα μαχητικά αεροσκάφη. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που το κάνουν αυτό. Παρά τα όσα έχω μάθει, είναι δύσκολο να παρακολουθήσεις πόσο προηγμένα είναι αυτά τα τζετ», λέει για τα F-35.

Τα F-35 Lightning II απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση της Σούδας για να συμμετάσχουν στην Poseidon’s Rage 22, μια ετήσια εκπαιδευτική άσκηση που έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσει τη διαλειτουργικότητα μεταξύ των Πολεμικών Αεροποριών της Ελλάδας και των ΗΠΑ.

Είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα αμερικανικά τζετ απογειώθηκαν από την αεροπορική βάση, γεγονός που σημαίνει πως ο Τζέικομπς και πολλοί από τους συναδέλφους του συντηρητές αεροσκαφών βρέθηκαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

«Κάθε μέρα φροντίζουμε τα F-35 για να είναι έτοιμα να πετάξουν. Όταν τα τζετ προσγειώνονται, έχεις μόνο 45 λεπτά για να γίνει ο ανεφοδιασμός, η επιθεώρηση και η αλλαγή κύριων ελαστικών. Είναι πραγματικά ικανοποιητικό όταν έχεις πολλά να κάνεις και τα κάνεις όλα όπως πρέπει».

F-35

Η βάση της RAF Lakenheath επιλέχθηκε το 2015 για να φιλοξενήσει τις πρώτες μοίρες F-35 A των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Η USAF λέει ότι η απόφαση βασίστηκε στους πολύ στενούς δεσμούς με τη RAF, στην υπάρχουσα υποδομή και στις συνδυασμένες ευκαιρίες εκπαίδευσης.

Τον περασμένο μήνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν την άφιξη δύο νέων μοιρών ως μέρος του σχεδίου για ενίσχυση της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Είναι μια από τις νέες μακροπρόθεσμες δεσμεύσεις των ΗΠΑ που προέκυψαν από την επιθετικότητα της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ανακοίνωσε σχετικά: «Στο Ηνωμένο Βασίλειο, αυξάνουμε την παρουσία των μαχητικών πέμπτης γενιάς και την ικανότητα  να υποστηρίξουμε τους Συμμάχους σε όλη την Ευρώπη, τοποθετώντας δύο μοίρες F-35 στο RAF Lakenheath».

Πηγή: eadt.co.uk

Tags: F-35F-35 LIGHTNING IIRAFUSAFΣΟΥΔΑ

Related Posts

SAMP/T NG - Kronos
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

SAMP/T NG: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του τέταρτου ραντάρ Kronos για την ιταλική έκδοση του συστήματος αεράμυνας νέας γενιάς

12/06/2025 - 21:15
E-7 Wedgetail
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

E-7 Wedgetail: Αβέβαιο το μέλλον των νέων αεροσκαφών έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου των ΗΠΑ

12/06/2025 - 19:13
Taurus
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Taurus: «Δεν εξετάζεται η αποστολή των πυραύλων στην Ουκρανία», λέει ο Γερμανός υπουργός Άμυνας

12/06/2025 - 18:11

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: Κρατικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως βομβαρδισμός του Ισραήλ σκότωσε τον επικεφαλής των Φρουρών της Επανάστασης Σαλαμί

Ισραήλ: Μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών και πυρηνικών εγκαταστάσεων στο Ιράν [vids]

Καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά ορεινά – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1944 η Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας

Axios: «Οι ΗΠΑ ανησυχούν ότι η αεράμυνα του Ισραήλ δεν θα αντέξει μαζική επίθεση από το Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους»

SAMP/T NG: Ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του τέταρτου ραντάρ Kronos για την ιταλική έκδοση του συστήματος αεράμυνας νέας γενιάς

Τραμπ: «Μια ισραηλινή επίθεση στο Ιράν είναι πιθανή, αλλά προτιμάμε να κάνουμε συμφωνία»

Ιταλία: «Θα χρειαστούμε 10 χρόνια για να αυξήσουμε τις αμυντικές δαπάνες και να πετύχουμε τον νέο στόχο του NATO»

Top News

Ο μεγαλύτερος λευκός καρχαρίας που έχει καταγραφεί ποτέ στον Ατλαντικό κολυμπάει στις ακτές της Βόρειας Καρολίνας

Νατάσα Παζαΐτη: «Χρόνια πολλά διδυμάκια μου» - Οι ευχές και οι τρυφερές φωτογραφίες για τα γενέθλια του Αλέξανδρου και της Αλίκης

Ινδία: «Mayday! Δεν υπάρχει ώθηση, χάνουμε ισχύ, δεν μπορούμε να πάρουμε ύψος», το τελευταίο μήνυμα του πιλότου της Air India

Ποιες είναι οι πιο ασφαλείς θέσεις στο αεροπλάνο σε περίπτωση συντριβής

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert