F-35: Το πιο φονικό όπλο της USAF κάνει επίδειξη ισχύος [vid]

Θεωρείται, το F-35, από πολλούς στρατιωτικούς αναλυτές το κορυφαίο όπλο που μπορεί να κατέχει ένας εθνικός στρατός. Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η ανάπτυξή του πλέον το stealth μαχητικό είναι ο κυρίαρχος των ουρανών.

Το F-35 Lightning II είναι ένα μονοθέσιο, μονοκινητήριο, stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς. Κατασκευάζεται από μια κοινοπραξία εταιριών της οποίας ηγείται η Lockheed Martin με σημαντικότερους εταίρους τις Northrop Grumman και BAe Systems. Το F-35 αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο ανάπτυξης, με την πρώτη πτήση να έχει λάβει χώρα στις 15 Δεκεμβρίου του 2006.

Το μεγαλύτερο ατού του μαχητικού αεροσκάφους, η ιδιότητα stealth που διαθέτει το κάνουν δύσκολο, έως αδύνατον να εντοπιστεί από αντίπαλα αεροσκάφη ή ραντάρ περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα του αντιπάλου να επιτεθεί ή να αμυνθεί αποτελεσματικά. Διαθέτει εσωτερικές αποθήκες οπλισμού προκειμένου να μην προσμετράται το ίχνος ραντάρ του οπλισμού στο συνολικό ίχνος του αεροσκάφους. Βέβαια το F-35 δύναται να φέρει οπλισμό και εξωτερικά, θυσιάζοντας έτσι όμως ως ένα βαθμό τη χαμηλή του παρατηρησιμότητα.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο αποδεικνύεται γατί ακριβώς το μαχητικό είναι το διαμάντι της USAF και το πιο φονικό σύστημα που πετάει στους ουρανούς.

Δείτε το βίντεο.