F-35C: Αυτό είναι το νέο υπερηχητικό όπλο των stealth μαχητικών αεροσκαφών [pics]

Ένα νέο «υπερόπλο» αποκαλύφθηκε από την Lockheed Martin σχετικά με το stealth μαχητικό αεροσκάφος που εντάσσεται στην υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ, το F-35C με τους αναλυτές και τους στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες να έχουν «χάσει» την λογική τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για ένα τεράστιο βήμα στον εξοπλισμό και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας του αεροσκάφους, ως προς την εκτέλεση των αποστολών που θα αναλαμβάνει, ενώ το συγκεκριμένο οπλικό σύστημα θα είναι…»υπερηχητικό».

Όπως αναφέρει το «The Drive» η LM παρουσίασε μια νέα έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου της με την ονομασία «Hypersonic Air-breathing Weapon Concept» ή αλλιώς HAWC, που θα εξοπλίσει τα F-35C μαχητικά αεροσκάφη του αμερικανικού Ναυτικού, με το όπλο αυτό να αποκτά ρόλο «αντιπλοϊκού», καθώς μέχρι στιγμής χρησιμοποιείται μόνο για επιθέσεις ενάντια σε χερσαίους και επίγειους στόχους.

Ποια τα χαρακτηριστικά και η «ιδιαιτερότητα» του πυραύλου HAWC

Το γεγονός ότι στην παρουσίαση φαίνεται το F-35C δεν αποκλείει το ενδεχόμενο και άλλα μαχητικά αεροσκάφη των ΗΠΑ να εξοπλιστούν με αυτόν τον πύραυλο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα είναι έτοιμος μέχρι το 2020, ενώ η σύμβαση με την Lockheed Martin υπολογίζεται στα 928 εκατομμύρια δολάρια.

Ο εν λόγω υπερηχητικός πύραυλος HAWC, προσφέρει την δυνατότητα να ανατρέπει τα δεδομένα τόσο σε τακτικό όσο και σε επιχειρησιακό επίπεδο, καθώς το αεροσκάφος μπορεί να πραγματοποιήσει πλήγματα σε ελάχιστο χρόνο, χωρίς προειδοποίηση ενάντια σε ευαίσθητους στόχους και εν προκειμένω, στόχους στη θάλασσα.

Παρόλο που το F-35C δεν έχει τον πύραυλο ενσωματωμένο μέσα στο κύτος του αεροσκάφους, κάτι που θα επηρεάζει αρνητικά τα stealth χαρακτηριστικά του αεροσκάφους, ωστόσο αυτό μπορεί να αντισταθμιστεί από την ταχύτητα (άνω των 5 Mach), την εμβέλεια και την δυνατότητα ελιγμού τέτοιου είδους πυραύλων, που δύσκολα μπορούν να αναχαιτιστούν.

Με πληροφορίες από: The Drive