F/A-18: Πράσινο φως στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ για την έκδοση Block III

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ επιδιώκει την ενίσχυση των δυνατοτήτων του στο πλαίσιο των αεροναυτικών αποστολών που αναλαμβάνει και έτσι δίνει τρομερή βαρύτητα στην αναβάθμιση του στόλου των μαχητικών αεροσκαφών που διαθέτει στο οπλοστάσιό του.

Τα μαχητικά αεροσκάφη F/A-18 Hornet αποτελούν την ραχοκοκαλιά του αμερικανικού Ναυτικού, στην εκτέλεση τέτοιου είδους αποστολών, καθώς έχουν αποδείξει τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την αξία τους τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα ο εκσυγχρονισμός τους να αποτελεί προτεραιότητα αλλά και πραγματικότητα όπως έγινε γνωστό πριν από λίγες ημέρες.

Αυτό προκύπτει από το γεγονός πως η κατασκευάστρια εταιρεία Boeing ανακοίνωσε ότι η αναβαθμισμένη έκδοση των F/A-18 θα είναι διαθέσιμη προς ένταξη στην υπηρεσία για το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ μέχρι το 2033, ενώ παράλληλα «τρέχει» και ο εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων αεροσκαφών του στόλου, μέσω του προγράμματος Service Life Modification.

Η έκδοση F / A-18 Block III Super Hornet προσφέρει στο εξαιρετικό μαχητικό αεροσκάφος, πρόσθετες  αναβαθμίσεις στις δυνατότητες, που περιλαμβάνουν βελτιωμένο δίκτυο επικοινωνιών και πληροφοριών, μεγαλύτερη επιχειρησιακή εμβέλεια, χαρακτηριστικά stealth (μειωμένο ίχνος εντοπισμού αεροσκαφών στα εχθρικά ραντάρ) καθώς επίσης και προηγμένο σύστημα πλοήγησης και εκσυγχρονισμένο κόκπιτ.

Η Boeing θα ξεκινήσει τη μετατροπή των υφιστάμενων Super Hornets έκδοσης Block II στη νέα αναβαθμισμένη έκδοση Block III στις αρχές του 2020, με αποτέλεσμα ο «κύκλος ζωής» των μαχητικών αεροσκαφών να επεκταθεί από 6.000 ώρες σε 9.000 ώρες πτήσης.

Με πληροφορίες από: Defence Blog