Φαντάσματα δισεκατομμυρίων στις Ένοπλες Δυνάμεις από τα ΑΩ – Κάντε την πρόσθεση

Τι πραγματικά συμβαίνει με τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και πόσο μας έχουν κοστίσει δεν το γνωρίζουν απ΄ ότι φαίνεται καλά καλά ούτε όσοι κατά καιρούς αλλά και σήμερα έχουν την ευθύνη αποφάσεων. Υπάρχουν όμως και κάποιοι που γνωρίζουν καλά το θέμα και γράφουν στο Onalert.

Τι γράφουν; Ιδού:

«Φαντάσματα από το χρονοντούλαπο του παρελθόντος γέμισαν τις τηλεοπτικές οθόνες όσων παρακολούθησαν από την τηλεόραση την συζήτηση που έγινε στη Βουλή για τη νέα νομοθετική ρύθμιση γύρω από τα ληγμένα Αντισταθμιστικά Ωφελήματα.
 

Ακούστηκαν πολλά, αλλά λίγοι στην αίθουσα φαίνεται να τα κατάλαβαν. Ακόμα και ο αρμόδιος Υφυπουργός δήλωσε άγνοια για το θέμα, επειδή δεν του είχε ξανατύχει στην προηγούμενη θητεία του στην ίδια θέση. Υποστήριξε όμως την υπερψήφιση του νόμου.
 
Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίστηκαν συμβάσεις πολλών εκατομμυρίων ΕΥΡΩ, με εξαιρετικά αμφίβολο περιεχόμενο, αποτελεί πρόκληση για το στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο δουλεύει «ντιλιβεράς» για να ζήσει την οικογένειά του.
 
Σε όσους, λοιπόν, στριφογυρίζουν στον ύπνο τους βλέποντας τον ΕΝΦΙΑ και την Εφορία να τους κατατρώνε τη ζωή, αφιερώνουμε εξαιρετικά το τιμολόγιο της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, το οποίο ακολουθεί :
 
*ονομαστική αξία 1,5 εκατ. ΕΥΡΩ για συμμετοχή εταιρειών στην έκθεση EUROSTATORY σε κάνουν να αναρωτιέσαι ποιοι και πως τιμολόγησαν αυτήν την συμμετοχή, αλλά κυρίως εάν αυτό ήταν που είχε πραγματικά ανάγκη η εγχώρια βιομηχανία
 
*ονομαστική αξία 10 εκατ. ΕΥΡΩ για ανάθεση υπεργολαβίας στην γνωστή και μη εξαιρετέα SIEMENS HELLAS για την επίσης γνωστή υπόθεση του ΕΡΜΗΣ ΙΙ. Θα ελέγξει άραγε κανείς αυτά τα τιμολόγια, αλλά και το έργο που πραγματικά παράχθηκε;
 
*ονομαστική αξία 700. 000 EYΡΩ για «δωρεάν» (!) εκπαίδευση και χορήγηση εξοπλισμού εργοστασιακής συντήρησης
 
*ονομαστική αξία 8 εκατ. ΕΥΡΩ για σχολείο εκπαίδευσης αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Περισσότερα από όσα χρειάζονται για να μετεκπαιδευθεί ολόκληρο το Πολεμικό Ναυτικό στο Harvard !
 
*ονομαστική αξία 15 εκατ. ΕΥΡΩ για παρεμβολείς GPS. Πόσο άραγε να κόστιζαν εάν γινόταν διαγωνισμός;
 
*ονομαστική αξία 1 εκατ. ΕΥΡΩ για έναν αξονικό τομογράφο. Αναρωτήθηκε κανείς πόσο τους αγοράζει το ΕΣΥ;
 
*ονομαστική αξία 92 εκατ. ΕΥΡΩ για συμμετοχή αλλοδαπής εταιρείας στο μετοχικό κεφάλαιο ελληνικής εταιρείας με κύκλο εργασιών 3 εκατ. ΕΥΡΩ, από τα οποία 2,5 εκατ. ΕΥΡΩ αποτελούν «έξοδα διοικητικής λειτουργίας» !
 
*ονομαστική αξία 21 εκατ. ΕΥΡΩ για παροχή NARS με ποσοστό υλοποίησης 70%, αλλά ένταξή του με ονομαστική αξία μόλις 10 εκατ. ΕΥΡΩ σε άλλη σύμβαση. Δυο φορές το ίδιο πρόγραμμα;
 
*ονομαστική αξία 7,5 εκατ. ΕΥΡΩ για κατασκευή κτηρίου σύνθετων υλικών. Σε ποια στοιχεία στηρίχτηκε η τιμολόγηση;
 
*ονομαστική αξία 5,5 εκατ. ΕΥΡΩ για τηλέφωνα εκστρατείας. Εκτιμώμενο κόστος συσκευής σχεδόν 2.500 ΕΥΡΩ ./ τεμάχιο. Είπατε τίποτα;
 
*ονομαστική αξία 3,7 εκατ. ΕΥΡΩ για έναν μισοτελειωμένο παιδικό σταθμό λίγων τετραγωνικών στο Στρατόπεδο Παπάγου. Έγκυρες πηγές εκτιμούν ότι ο Καλατράβα χτίζει παιδικούς σταθμούς με λιγότερα !
 
*ονομαστική αξία 450.000 ΕΥΡΩ για μετάφραση τεχνικών εγχειριδίων. Πόσο να πήγε η σελίδα;
 
*ονομαστική αξία 3,2 εκατ. ΕΥΡΩ για ένα και μόνο ένα γερανοφόρο όχημα περισυλλογής.
 
*ονομαστική αξία 8,5 εκατ. ΕΥΡΩ για παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης
 
*ονομαστική αξία 1,7 εκατ. ΕΥΡΩ για κατασκευή διωρόφου κτηρίου
 
*ονομαστική αξία 17,8 εκατ. ΕΥΡΩ για «επένδυση» σε εταιρεία αδιευκρίνιστης ποιότητας.
 
Ακούστηκαν και άλλα πολλά…..Κάποιος θυμήθηκε την υπόθεση της Bombardier και όλοι έγνεψαν με συγκατάβαση. Άραγε δεν γνώριζαν ότι στην συγκεκριμένη υπόθεση Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών συνομολόγησε τους ισχυρισμούς της αντιδίκου του Ελληνικού Δημοσίου; Ή μήπως ξέχασαν τι κατέθεσαν πρόσωπα των οποίων τα έξοδα μετάβασης στο Διαιτητικό Δικαστήριο πλήρωσε το Δημόσιο για να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ποιού άραγε;
 
Ο κ. Ιωάννης Λαμπρόπουλος είναι πρόσωπο εγνωσμένης εντιμότητας. Είναι το κατάλληλο πρόσωπο για να ψάξει το θέμα σε βάθος. Το ίδιο ελπίζουμε να κάνει και η κ. Πόπη Παπανδρέου…»

Διαβάστε ακόμη:

85 προγράμματα αντισταθμιστικών στο στόχαστρο 10 ερωτήσεις για την κυβέρνηση

«Θέλω 200 χιλιάδες να σας λύσω το θέμα»! Εκβιασμός για μίζα – Αποκαλυπτικά έγγραφα

«Κεραυνοί» Κανέλλη για εξοπλισμούς ΜΤΣ και για «ζητιανιά» που δεν αξίζει στους στρατιωτικούς