FDI: Τοποθετήθηκε ο ιστός PSIM στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ» – Οι ευχές της Naval Group για την γιορτή των Ενόπλων Δυνάμεων [vid]

O ιστός PSIM τοποθετήθηκε στην πρώτη ελληνική φρεγάτα FDI με το όνομα «ΚΙΜΩΝ», όπως φαίνεται σε βίντεο που δημοσίευσε η κατασκευάστρια εταιρεία Naval Group.

Σε ανάρτησή της στο Χ, η γαλλική εταιρεία εύχεται για την Ημε΄ρα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας. Με την ευακιρία αυτή, έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο που δείχνει την διαδικασία τοποθέτησης του ολοκληρωμένου ιστού αισθητήρων PSIM (Panoramic Sensor Intelligence Module), στην φρεγάτα «ΚΙΜΩΝ».

«Χαρούμενη Ημέρα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων! Ας το γιορτάσουμε με ένα βίντεο της FDI «HS Kimon» που λαμβάνει τους Πανοραμικούς Αισθητήρες και τη Μονάδα Νοημοσύνης (PSIM)», γράφει στην ανάρτησή της η Naval Group.

To PSIM περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα συστήματα αισθητήρων του πολεμικού πλοίου, όπως μεταξύ άλλων τα συστήματα αναγνώρισης φίλιων ή εχθρικών δυνάμεων (IFF), τα συστήματα πλοήγησης, τις κεραίες επικοινωνίας UHF, τα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου. Επιπρόσθετα, κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε ξεχωριστά από την κύρια κατασκευή του πλοίου και τοποθετήθηκε πάνω στη φρεγάτα, αφού έχει πιστοποιηθεί και ελεγχθεί πλήρως η εύρυθμη λειτουργία του.

Στις 4 Οκτωβρίου 2023, καθελκύστηκε επίσημα η πρώτη ελληνική φρεγάτα τύπου FDI «ΚΙΜΩΝ» στα ναυπηγεία της Naval Group στη Λοριάν της Γαλλίας.