Financial Times: ΗΠΑ, Ταϊβάν και Ιαπωνία θα ανταλλάσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μέσω UAV

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας θα ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τηλεκατευθυνόμενα UAV, ανέφεραν οι Financial Times.

Financial Times

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ, της Ταϊβάν και της Ιαπωνίας θα ανταλλάσσουν δεδομένα σε πραγματικό χρόνο από τηλεκατευθυνόμενα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) που εκτελούν αποστολές αναγνώρισης, προκειμένου να ενισχυθεί η συνεργασία τους, ανέφερε χθες Τετάρτη η εφημερίδα Financial Times, επικαλούμενη πηγές της ενημερωμένες για το σχέδιο.

Περί τα τέλη της προεδρίας του Ντόναλντ Τραμπ, οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει πωλήσεις όπλων αξίας 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και πλέον στη νήσο, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων UAVs κόστους 600 εκατ. δολαρίων, για να ενισχυθούν οι δυνατότητες των ένοπλων δυνάμεων της Ταϊβάν και να αποθαρρυνθεί ενδεχόμενη κινεζική εισβολή.

Κατά το δημοσίευμα των Financial Times, η Ουάσιγκτον σκοπεύει να επιτρέψει στα UAV αυτά να ενταχθούν στο σύστημα που χρησιμοποιούν οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ στην περιοχή κι αυτές της Ιαπωνίας.

Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκεται οι ΗΠΑ και οι εταίροι τους να είναι σε θέση να λαμβάνουν και να επεξεργάζονται ταυτόχρονα όλες τις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από τα αναγνωριστικά αεροσκάφη.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ