Φρεγάτες FREMM και Meastrale αποκτά η Ινδονησία – Τι λέει η συμφωνία [pics]

H Ινδονησία έκλεισε ένα τεράστιο συμβόλαιο με την γνωστή ιταλική εταιρεία ναυπήγησης Fincantieri, από την οποία θα προμηθευτεί έξι φρεγάτες κατηγορίας FREMM, ενώ ακόμα προβλέπεται ο  εκσυγχρονισμός και η κατ’επέκταση πώληση δύο φρεγατών κατηγορίας Maestrale, μαζί φυσικά με τη σχετική υλικοτεχνική υποστήριξη.

Η συμφωνία είναι ύψιστης σημασίας για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ δύο χωρών σε μια στρατηγική περιοχή του Ειρηνικού, με την ιταλική εταιρεία να αναλαμβάνει το πρόγραμμα ναυπήγησης αλλά και αναβάθμισης των δύο φρεγατών τύπου Maestrale, οι οποίες αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Πολεμικό Ναυτικό και στη συνέχεια θα προπλιστούν.

Σε ό,τι αφορά τις φρεγάτες Maestrale, πρόκειται για μια κατηγορία οκτώ κύριων μονάδων επιφανείας που κατασκευάστηκαν από τη δεκαετία του 1980, για τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας. Αυτή τη στιγμή στο ιταλικό ναυτικό βρίσκονται σε υπηρεσία μόνο οι τέσσερις, οι οποίες θα αντικατασταθούν σταδιακά από τις νέες φρεγάτες τύπου Bergamini.

Φρεγάτα Maestrale

Από την άλλη, οι φρεγάτες FREMM, οι οποίες επίσης προτάθηκαν από τους Ιταλούς της Fincantieri για το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, είναι μια κατηγορία φρεγάτων πολλαπλών χρήσεων που σχεδιάστηκαν για τις ανάγκες του ιταλικού και του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού, με την διαφορά ότι οι ιταλικής κατασκευής φρεγάτες είναι πιο βαριές και διαθέτουν μεγαλύτερη δύναμη πυρός. Τέλος, είναι ικανές να πραγματοποιήσουν ένα ευρύ φάσμα αποστολών όπως ανθυποβρυχιακού πολέμου, επιχειρήσεις αεράμυνας αλλά και κατά εχθρικών μονάδων επιφανείας.

Φρεγάτα FREMM / κλάσσης Bergamini

Πηγή: Naval News