FTX-23: Καρέ καρέ η αναχαίτιση «βαλλιστικού πυραύλου» από τις αντιπυραυλικές δυνάμεις των ΗΠΑ [vid, pics]

Η Υπηρεσία Πυραυλικής Άμυνας (Missile Defense Agency) του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας δημοσίευσε ένα σπάνιο και εντυπωσιακό βίντεο από την άσκηση αναχαίτισης (FTX-23) ενός εκπαιδευτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσης εμβέλειας που εκτοξεύτηκε από ένα αεροσκάφος τύπου C-17A Globemaster III της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ.

Η εκτόξευση του εκπαιδευτικού βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της άσκησης «FTX-23» ή εναλλακτικά «Stellar Sisyphus» που είχε ως στόχο να δοκιμάσει την ετοιμότητα της πυραυλικής άμυνας των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή της Χαβάης.

Στη δοκιμή συμμετείχαν τα αντιτορπιλικά USS McCampbell και USS Jack H. Lucas, το οποίο είναι το πρώτο αντιτορπιλικό κλάσης Arleigh Burke Flight III, καθώς επίσης και το ολοκληρωμένο αντιπυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Aegis.

Η πρώτη φάση της δοκιμής αφορούσε τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση της εναέριας απειλής ως βαλλιστικός πύραυλος μέσης εμβέλειας και στη δεύτερη φάση εκτοξεύτηκε ένας πύραυλος επιφανείας – αέρος τύπου Standard Missile – 3 Block IIA (SM-3 Blk IIA) από το αντιτορπιλικό USS McCampbell για την επιτυχημένη κατάρριψή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο και φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: TWZ