Γκάφα ολκής -άλλη μία- από την έγκυρη Bild για τους ελληνικούς εξοπλισμούς

Είναι να γελάς ή να κλαις; Η “έγκυρη” γερμανική εφημερίδα Bild μας “συμβουλεύει” και για τους εξοπλισμούς! Υποστηριζει ότι δεν έπρεπε να επανεργοποιήσουμε τα P-3 Orion και μας επιπλήττει επειδή δεν αγοράσαμε τα “ευρωπαϊκά” CN 235.Ίσως θα έπρεπε να μιλήσουν με το γερμανικό υπουργείο ΄Αμυνας οι “φωστήρες” της Bild. Και να μας εξηγήσουν μετά γιατί οι Γερμανοί αντί να πάρουν “ευρωπαϊκό” αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας αποφάσισαν να αναβαθμίσουν οκτώ P-3 Orion! Κάτι θα ξέρουν προφανώς!

Η ιστορία με τα P-3 Orion ,γίνεται προσπάθεια να κρατηθεί “επίκαιρη” με τον ΥΕΘΑ Πάνο Καμμένο να δίνει την δική του εξήγηση:

“Είδα δημοσιεύματα, τα οποία μου θύμισαν το παρελθόν, την επιλογή μεταξύ του Eurofighter, των F16 ή του Rafale. Εμείς δεν θα πάμε ανάλογα με τα συμφέροντα και ανάλογα με το ποιοι πληρώνονται. Θα πάμε ανάλογα με τα συμφέροντα του ελληνικού λαού, των Ενόπλων Δυνάμεων και βεβαίως μέσα στις δυνατότητες που έχουμε να στηρίξουμε τέτοια προγράμματα.
 
Αλλά, πρώτα απ’ όλα, αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν, είναι ότι αν δεν αρχίσει να παράγει πάλι η αμυντική μας βιομηχανία, η ΕΑΒ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα, οι ελληνικές ιδιωτικές εταιρείες, μέλλον δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Γιατί, η επόμενη φάση θα είναι, να πάρουμε και άλλα συμβόλαια συντήρησης ίδιων αεροσκαφών για αναβάθμιση στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία. Ήδη για τα Μιράζ πήραμε μία συμφωνία, η οποία θα υπογραφεί εντός ολίγων ημερών ή μηνών, μαζί με τα Εμιράτα, για να φτιάξουμε τα Μιράζ των Εμιράτων, σε συνεργασία με τη δική τους αμυντική βιομηχανία, εδώ στην Ελλάδα. Έχουμε παραγγελίες οι οποίες είναι στα συρτάρια για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα”.

Διαβάστε ακόμη:

Καμμένος προς Θεοδωράκη για P-3: «Στις διακρατικές συμφωνίες δεν υπάρχουν μίζες»


 Ποιοι θέλουν «άκαπνους» τους S-300 και ενοχλούνται από τις επαφές με τη Μόσχα