ΓΔΑΕΕ: “Έκλεισε” η συμφωνία με Ισραήλ για τα ελικόπτερα Apache και S-70

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικής Εξοπλισμών και Επενδύσεων.

Onalert Newsroom
ΠΟΕΣ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αμυντική Διακρατική συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και του κράτους του Ισραήλ υπόγραψε στις 4 Μαΐου ο επικεφαλής της ΓΔΑΕΕ, μετά από εξουσιοδότηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, η σημαντική αυτή συμφωνία θα ενισχύσει την επιχειρησιακή λειτουργία και ικανότητα πτητικών μέσων, τόσο του Πολεμικού Ναυτικού όσο και του Στρατού Ξηράς.

Ειδικότερα, η συμφωνία αφορά στην εν συνεχεία υποστήριξη κινητήρων Τ-700- 401C, ελικοπτέρων S70 του Πολεμικού Ναυτικού και AH-64 «Apache» του Στρατού Ξηράς, ως προς τη συντήρηση των κινητήρων, στην τεχνική βοήθεια και την εφοδιαστική υποστήριξη.

Όπως διευκρινίσθηκε, τη συγκεκριμένη συμφωνία υπόγραψε ο απελθών γενικός διευθυντής, καθώς δεν είχε δημοσιευθεί (στις 4 Μαΐου) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση για την μετακίνησή του από τη γενική διεύθυνση της ΓΔΑΕΕ και την τοποθέτηση του ως συνδέσμου του ΥΠΕΘΑ με την Μόνιμη Αντιπροσωπεία στην ΕΕ (ΜΑ/ΕΕ), επί θεμάτων ανάπτυξης δυνατοτήτων και προγραμμάτων μόνιμης διαρθρωμένης συνεργασίας της ΕΕ (PESCO).

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ