ΓΔΑΕΕ: Η γερμανική FFG επιλέχθηκε για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων οχημάτων Μάχης Μηχανικού

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΓΔΑΕΕ, η γερμανική FFG επιλέχθηκε για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων οχημάτων Μάχης Μηχανικού.

ΓΔΑΕΕ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ), η γερμανική FFG επιλέχθηκε για την προμήθεια 12 μεταχειρισμένων οχημάτων Μάχης Μηχανικού, για την οποία είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός.

Στις 21 Ιανουαρίου έγινε η αποσφράγιση των φακέλων της οικονομικής προσφοράς του υποψηφίου του διαγωνισμού 01/2024, κατά την οποία παρέστη ο Γεώργιος Λουκίσας, ως νομίμως εξουσιοδοτημένος εκπρόσωπος της εταιρείας «FFG (Flensburger Fahrzeugbau GmbH)».

Η δαπάνη της σύμβασης/Συμφωνίας-Πλαίσιο θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού (ΜΠΠΑΥ) και ειδικότερα του Προγράμματος «Προμήθεια Μεταχειρισμένων Τεθωρακισμένων Οχημάτων Μάχης Μηχανικού (ΤΟΜΜΧ)» και Εν Συνεχεία Υποστήριξη, η οποία θα υλοποιηθεί με την υπογραφή ταυτόχρονης Συμφωνίας Πλαίσιο, με εκτιμώμενο ανώτατο συνολικό ποσό για τέσσερα έτη τα 24 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των κατά νόμο προβλεπόμενων κρατήσεων, φόρων και τυχόν λοιπών δαπανών που βαρύνουν την προμήθεια, ειδικότερα από πιστώσεις του ΥΠΕΘΑ.

Φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

drones
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Η Νότια Κορέα θα εκπαιδεύσει μισό εκατομμύριο στρατιώτες στον χειρισμό drones για να αντιμετωπίσει την απειλή της Βόρειας Κορέας

Ο νοτιοκορεάτικος στρατός θα αποκτήσει 11.000 drones για εκπαιδευτικούς σκοπούς μέχρι το τέλος του έτους, φτάνοντας τα 60.000 μέχρι το 2029