ΓΔΑΕΕ: Υπογράφηκε η σύμβαση για την προμήθεια Συσσωρευτών Μάχης τορπιλών SUT/SST-4

Συμβάσεις για την προμήθεια Συσσωρευτών Μάχης τορπιλών Τ/Λ SUT/SST-4 και 183 Ελαστικών Λέμβων 7-10 Ατόμων για την κάλυψη αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων, υπογράφηκαν από την Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΓΔΑΕΕ, υπογράφηκαν συγκεκριμένα:

–  Σύμβαση για την προμήθεια Συσσωρευτών Μάχης τορπιλών Τ/Λ SUT/SST-4 μεταξύ της ΓΔΑΕΕ και της εταιρείας SUNLIGHT GROUP ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ για την προμήθεια Συσσωρευτών Μάχης (Τ/Λ) SUT/SST-4 συνολικής αξίας 12.936.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένων των νόμιμων κρατήσεων υπέρ του δημοσίου (6,144%) και φόρου εισοδήματος 4%. Στην τιμή δεν συμπεριλαμβάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), καθώς η προμήθεια απαλλάσσεται σύμφωνα με το άρθρο 27 του Ν.2859/00.

Η δαπάνη της sύμβασης θα χρηματοδοτηθεί από πιστώσεις του Μακροπρόθεσμου Προγραμματισμού Αμυντικών Εξοπλισμών (ΜΠΑΕ) καθώς και του Κυλιόμενου Προγραμματισμού Συμβάσεων Στρατιωτικού Εξοπλισμού (ΚΠΣΣΕ),

– Συμφωνίες-πλαίσιο για την προμήθεια 183 Ελαστικών Λέμβων 7-10 Ατόμων τετραετούς διάρκειας και την Εν Συνεχεία Υποστήριξή τους 7ετούς διάρκειας, αντίστοιχα, με αντισυμβαλλόμενο την εταιρεία «ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΩΝ. ΚΑΤΡΗΣ» διά του νόμιμου εκπροσώπου της, Ανδρέα Κάτρη.

Η κατά ανώτατον συνολική αξία και των δύο Συμφωνιών Πλαίσιο, ανέρχεται σε δύο εκατομμύρια είκοσι χιλιάδες οκτακόσια δέκα επτά ευρώ και πενήντα λεπτά (2.020.817,50 Euro), συμπεριλαμβανομένων των προβλεπόμενων κρατήσεων και άνευ ΦΠΑ.

Η προμήθεια χρηματοδοτείται από πιστώσεις του υπό κατάρτιση Μακροπροθέσμου Προγράμματος Προμηθειών Αμυντικού Υλικού.