Γιατί οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ «ζητούν κατανόηση» από τη Γεννηματά – Τι λένε σε ανακοίνωσή τους

Συγγνώμη ζητούν ουσιαστικά οι εργαζόμενοι και τα Σωματεία Εργαζομένων στα ‘‘Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ -πρώην ΠΥΡΚΑΛ-ΕΒΟ) από την Αναπληρωτή Υπουργό Αμυνας κ Φώφη Γεννηματά για την αποδοκιμασία της από μια ομάδα εργαζομένων έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Με σκληρή ανακοίνωση του όλα τα Σωματεία καταγγέλουν »με με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις βρισιές, τις προσωπικές επιθέσεις και τις «ηρωικές εφόδους» εναντίον των ΜΑΤ υπό το φως των προβολέων της τηλεόρασης»  και »φωτογραφίζουν» ένα πρόσωπο λέγοντας ότι όλα όσα έκανε με τις βρισιές κλπ  τα έκανε για να εξαργυρώσει θέση υποψηφίου βουλευτή….

Παράλληλα επικροτούν το ρόλο του Υπ. Αμυνας και της αρμοδίας για την Αμυντική Βιομηχανία κ. Γεννηματά απέναντι στην τρόικα και σε σχέση με επιδιώξεις της πλευράς του Υπ Οικονομικών. Το ίδιο έκανε και ο κ. Αποστόλης Βασιλάρας, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού, σε τηλεοπτική του παρέμβαση.
 
Στην πολύ σκληρή ανακοίνωση οι εργαζόμενοι στην Αμυντική Βιομηχανία  επισημαίνουν και άλλα ενδιαφέροντα – όπως ότι <<είχαμε και έχουμε να αντιμετωπίσουμε υπαρκτά προβλήματα, ύποπτους σχεδιασμούς και κατεστημένα συμφέροντα>>.

Επισημαίνουν ακόμα ότι στόχος του αγώνα τους τα τελευταία χρόνια, αλλά ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες, »είναι να μείνει η εταιρία ανοιχτή, να μην γίνουν απολύσεις και να ξαναμπούν οι μηχανές μπροστά.’‘ Τον αγώνα αυτόν , λένε, τον δίνουμε μέρα την μέρα, βδομάδα – βδομάδα, με τεράστια προσπάθεια  ενημέρωσης με επιχειρήματα για την διάσωση της εταιρίας και με  ευαισθητοποίηση παραγόντων που μπορούν να επηρεάσουν πολιτικές αποφάσεις.

Αποκρούσαμε προτάσεις ξαφνικού θανάτου της εταιρίας, πτώχευσης, άμεσης εκκαθάρισης, μαζικών απολύσεων κ.λ.π.
Και συνεχίζουν: Αποφύγαμε τον ξαφνικό θάνατο, την πτώχευση και το κλείσιμο της εταιρίας όμως ο αγώνας συνεχίζεται για να αποφευχθούν απολύσεις, να χρηματοδοτηθεί η εταιρία και να ξεκινήσει η παραγωγή.

Ταυτόχρονα είμαστε ήδη σε τραγική – οικονομική, κοινωνική και οικογενειακή – κατάσταση.

Μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ότι η κυβερνητική πολιτική δεν είναι ενιαία. Από την μια πλευρά το Υπ. Οικονομικών πρότεινε την πτώχευση της εταιρίας, διαρρέει σε δημοσιογράφους λανθασμένα στοιχεία σε βάρος της εταιρίας, διαρρέει στοιχεία προς την Τρόικα σε βάρος της εταιρίας και αρνείται να υπογράψει την πράξη νομοθετικού περιεχομένου που πρότεινε το Υπ. Άμυνας.

Αντίθετα – τονίζουν – η πολιτική ηγεσία του Υπ. Άμυνας επικαλέστηκε το άρθρο 346 για τις κρατικές επιδοτήσεις, απέκρουσε τις προτάσεις για ξαφνικό θάνατο, πτώχευση και απολύσεις.

Την ίδια περίοδο και για μήνες παραμένουμε απλήρωτοι με συνέπεια η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση να είναι τραγική. Εκτιμάμε ότι η αρνητική συμπεριφορά του Υπ. Οικονομικών για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου στοχεύει και στην εξάντληση των εργαζόμενων και ποντάρει στην δημιουργία εκρηκτικών καταστάσεων που διευκολύνει σε επιδιώξεις για απαξίωση των εργαζόμενων στην κοινωνία μέσω ελεγχόμενων Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας.

 Υπ. Αμυνας VS  τρόικα και Υπ. Οικονομικών
Στη συνέχεια είναι ακόμα πιό αποκαλυπτικοί οι εργαζόμενοι:

Με αυτά τα δεδομένα και ενώ είναι σε πλήρη εξέλιξη η συζήτηση για το μέλλον της εταιρίας κάποιοι γνωστοί για τα προσωπικά τους αδιέξοδα, το συνδικαλιστικό ήθος τους και την «επιλεκτική συνδικαλιστική τους τακτική» εκδηλώνουν τον ηρωισμό τους με βρισιές, αλητείες και επιθέσεις εναντίον της πολιτικής ηγεσίας του Υπ. Άμυνας παραβλέποντας ότι το συγκεκριμένο Υπουργείο έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αποτροπή εφαρμογής της προειλημμένης απόφασης για λουκέτο στα Ε.Α.Σ.

Κατά σύμπτωση (;;;) την ίδια περίοδο αντίστοιχες επιθέσεις κάνουν και γνωστοί για το «ενδιαφέρον» τους… για τα Ε.Α.Σ. δημοσιογράφοι…
Για να έρθουν στην συνέχει στο επεισόδιο από την μικρή ομάδα: »Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο και κατηγορηματικό τρόπο τις βρισιές, γράφουν στην ανακοίνωσή τους, τις προσωπικές επιθέσεις και τις «ηρωικές εφόδους» εναντίον των ΜΑΤ υπό το φως των προβολέων της τηλεόρασης.

»Επιδιώκουν μια θέση υποψήφιου βουλευτή»
 Κάποιοι ενδεχομένως επιδιώκουν να εξαγοράσουν την «ηρωική» τους στάση με μια θέση υποψήφιου βουλευτή … άλλωστε συνθήματα τύπου «Ε.Α.Σ. – Ε.Α.Σ. να φύγει ο Σαμαράς» την ώρα που ζητάς να συναντηθείς με τον Πρωθυπουργό για να παρέμβει προσωπικά και να δώσει λύση στο πρόβλημα σου, δεν βοηθούν την υπόθεση της εταιρείας και των εργαζομένων αλλά τις όποιες κομματικές  επιδιώξεις.
Οι εργαζόμενοι αγωνιζόμαστε, με ήθος και αξιοπρέπεια και όχι με προσωπικές επιθέσεις και αφορισμούς, για να σώσουμε την εταιρεία και τις θέσεις εργασίας μας.

Εξακολουθούμε και επιδιώκουμε την συνέχεια του διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπ. Εθν. Άμυνας και ζητάμε από τους εργαζόμενους να απομονώσουν τις βίαιες και  «τραμπούκικες» συμπεριφορές.   

 »Θέλουν το «διαίρει και βασίλευε»»
Αυτές οι συμπεριφορές είναι απότοκος των πολιτικών διχασμού των εργαζομένων, «πολιτικών που στρέφουν εργαζομένους σε βάρος άλλων εργαζομένων». Οι καθοδηγητές αυτών των επιθέσεων γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι του «διαίρει και βασίλευε».  Έχουν παίξει το ίδιο «παιχνίδι» πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα απλά έχουν αλλάξει οι «πρωταγωνιστές» και οι «κομπάρσοι»!!!
Εμείς δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι «Οι τραμπουκισμοί και οι ύβρεις δεν μπορούν να καταργήσουν την «άλλη άποψη»  και την ελευθερία της έκφρασης στους εργασιακούς χώρους»». 
 
Α.Βασιλάρας: Ας δείξει  την κατανόησή της η κ Γεννηματά

Εξάλου ο κ . Αποστόλης Βασιλάρας, Αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Υμηττού έκανε την εξης παρέμβαση στην εκπομπή »ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ» (στην θεματική ενότητα ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΑΣ) του καναλιού Κόντρα:

<<Μια κουβέντα κύριε Παναγιωτόπουλε σχετικά με τα γεγονότα τα οποία έγιναν με την ΑΝΥΕΘΑ, με την κ. Γεννηματά, αυτό το οποίο δείξατε στο βίντεό σας. Μια μικρή μερίδα εργαζομένων επιτέθηκε φραστικά στην κυρία Γεννηματά. Προφανώς είναι καταδικαστέο το γεγονός αυτό. Τέτοιες συμπεριφορές δεν αρμόζουν ούτε στον εχθρό μας… κι αν σκεφτούμε ότι και ο κύριος Αβραμόπουλος και η κυρία Γεννηματά έχουνε δείξει σε όλους τους τόνους… εγώ να το ξεκαθαρίσουμε  από την αρχή… δεν είμαι ούτε ψηφοφόρος ούτε φίλα προσκείμενος προς την κ. Γεννηματά αλλά στο πρόσωπό της τουλάχιστον τα ΕΑΣ έχουνε βρει ένα σύμμαχο. Αυτό το πράγμα πρέπει να το πούμε σε όλους τους τόνους  και ας δείξει και η κυρία Γεννηματά την κατανόησή της γιατί απέναντί της είχε ανθρώπους απλήρωτους 8 μήνες, οι οποίοι δεν ξέρουμε το μέλλον μας και τα διάφορα κατευθυνόμενα μέσα μαζικής ενημέρωσης καθημερινώς κι αν ανατρέξουμε στον κυριακάτικο τύπο θα δείτε ότι μόνο μας βομβαρδίζουνε με ανακριβείς και ψευδείς ειδήσεις>>.