Γιατί πήγε στην ΕΑΒ ο Α/ΓΕΑ – «Τρέχει» το θέμα του εκσυγχρονισμού των F 16

Ο Α/ΓΕΑ Βαγγέλης Τουρνάς δεν επισκέφθηκε την ΕΑΒ μόνο για να συζητήσει την “εξέλιξη των προγραμμάτων της ΕΑΒ που αφορούν στη συντήρηση και υποστήριξη πτητικών και επίγειων μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας”, όπως γράφει η ανακοίνωση της ΠΑ. Το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και αναβάθμισης τουλάχιστον 100 F 16 “τρέχει” ήδη και ο Τουρνάς μαζί με τους επιτελείς του ήθελε να διαπιστώσει πόσο έτοιμη είναι η ΕΑΒ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert, η ηγεσία της ΠΑ μετά από το πράσινο φως που έδωσε η πολιτική ηγεσία ,ανέβασε ταχύτητες και έχει προχωρήσει σ΄ όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες ώστε η υπόθεση του εκσυγχρονισμού να προχωρήσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Μέχρι τώρα η ηγεσία της ΠΑ δεν έδειχνε και τόσο μεγάλη προθυμία, έχοντας προκαλέσει την δυσαρέσκεια του υπουργικού επιτελείου. Πριν μερικές εβδομάδες αμερικανικό κλιμάκιο που είχε έρθει στην Αθήνα βρήκε απέναντί του τελείως “αδιάβαστους” και απροετοίμαστους επιτελείς, κάτι που προκάλεσε την δική τους δυσαρέσκεια και την οργή συνεργατών του ΥΕΘΑ.

Από τότε πολλά άλλαξαν με κυριότερο ότι ο Α/ΓΕΑ από εκεί που άπαντες τον είχαν για σίγουρη αποχώρηση στις επόμενες κρίσεις, έγινε φαβορί για Α/ΓΕΕΘΑ!

Διαβάστε ακόμη:

«Πακέτο» 42 εξοπλιστικών προγραμμάτων «πέρασε» από τη Βουλή!

Εκσυγχρονισμός F-16: Αερομαχία τριών αμερικανικών κολοσσών άρχισε στην Αθήνα


Το 2017 τα δύο πρώτα τουρκικά F – 35 στο Αιγαίο!