Γιώργος Τρουλλινός: «Η εγχώρια αμυντική βιομηχανία μπορεί να συμβάλει και στην οικονομία μας»

 Στο Συνέδριο EXPOSEC DEFENSEWORLD 2015 συμμετείχε ως προσκεκλημένος ομιλητής ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΕΕΛΕΑΑ και Διευθύνων Σύμβουλος της IDE (INTRACOM Defense Electronics) κ. Γεώργιος Τρουλλινός.

Στην εισήγηση του ο κ. Τρουλλινός αναφέρθηκε στην δυσχερή κατάσταση των εγχώριων αμυντικών βιομηχανιών στη χώρα μας καθώς και στις αδυναμίες και επιπτώσεις που προέκυψαν από την εναρμόνιση της εθνικής νομοθεσίας με την Κοινοτική Οδηγία 2009/81 και κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση των αμυντικών βιομηχανιών.

Τόνισε ότι είναι απαραίτητο να διατηρηθούν οι υφιστάμενες παραγωγικές υποδομές για κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς επίσης οι βιομηχανίες να συμμετέχουν στην συντήρηση/υποστήριξη οπλικών συστημάτων με τη σύσταση κοινοπραξιών.

Παράλληλα ανέφερε ότι είναι απαραίτητη η χρηματοδότηση στοχευμένων πολυεθνικών και εθνικών προγραμμάτων Έρευνας και Ανάπτυξης, με απώτερο στόχο την παραγωγή προϊόντων όχι μόνο για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και για την προώθησή τους στο εξωτερικό. Επίσης πρόσθεσε ότι πρέπει να ενισχυθεί η πολιτική των βιομηχανικών συνεργασιών μέσα από τους στόχους της εκκρεμούσας Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανικής Στρατηγικής και των προβλέψεων περί ασφάλειας εφοδιασμού και συντήρησης.

Τέλος επεσήμανε ότι οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στην εγχώρια αμυντική βιομηχανία, η οποία με την εφαρμογή των ανωτέρω προτάσεων θα συμβάλει θετικά όχι μόνο στην άμυνα και την ασφάλεια αλλά και την οικονομική τόνωση της χώρας μας.