H160: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το έκτο και τελευταίο ελικόπτερο από την Airbus

To γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε το έκτο και τελευταίο ελικόπτερο τύπου H160 από την Airbus, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών (DGA) του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας. Αυτή η παράδοση σηματοδοτεί την ολοκλήρωση μιας παραγγελίας από την Airbus Helicopters, την Babcock France και την Safran Helicopter Engines που έγινε το 2020 και το 2021.

Τα ελικόπτερα τύπου H160 είναι ειδικά διαμορφωμένα για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR) στη θάλασσα, από χερσαίες βάσεις. Τα υπόλοιπα πέντε ελικόπτερα που έχει ήδη παραλάβει το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό αναπτύσσονται ήδη από το αεροδρόμιο του Cherbourg και τις ναυτικές αεροπορικές βάσεις στο Lanvéoc-Poulmic και στο Hyères.

Αυτά τα προηγμένα ελικόπτερα πρόκειται να αντικαταστήσουν τα ελικόπτερα Caïman Marine, Dauphin και Panther για αποστολές έρευνας και διάσωσης (SAR). Τα παλαιότερα ελικόπτερα θα ανατεθούν εκ νέου στους πρωταρχικούς τους ρόλους σε αποστολές μάχης από τις φρεγάτες του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το H160, ως ελικόπτερο διπλού μεσαίου κινητήρα επόμενης γενιάς, που τροφοδοτείται από κινητήρες Arrano, μπορεί να ανταποκρίνεται σε αποστολές όπως υπεράκτιες μεταφορές, ιδιωτική και επαγγελματική αεροπορία, ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και δημόσιες υπηρεσίες.

Φωτογραφία DGA