Hawk: «Η Ταϊβάν έστειλε τα παλιά της συστήματα στην Ουκρανία», αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της Raytheon

Tα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Hawk της Ταϊβάν έχουν μεταφερθεί και ήδη βρίσκονται στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας, όπως αποκάλυψε πρώην στέλεχος της Raytheon.

I-HAWK

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Tα πυραυλικά συστήματα αεράμυνας Hawk της Ταϊβάν έχουν μεταφερθεί και ήδη βρίσκονται στο πεδίο μάχης της Ουκρανίας, όπως αποκάλυψε πρώην στέλεχος της Raytheon.

O πρώην εκπρόσωπος της Raytheon στην Ταϊβάν, ο Tony Hu, επιβεβαίωσε σε συνέντευξή του στις 4 Νοεμβρίου 2024, ότι τα πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος μεσαίου βεληνεκούς MIM-23 Hawk της Ταϊβάν μεταφέρθηκαν έμμεσα στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον Hu, αυτά τα συστήματα απέδωσαν αποτελεσματικά στο νέο επιχειρησιακό τους περιβάλλον.

Η μεταφορά των συστημάτων Hawk της Ταϊβάν στην Ουκρανία, εξήγησε ο Χου, διευκολύνθηκε από έναν μηχανισμό τρίτων που διαχειρίζονται οι ΗΠΑ που ονομάζεται «Παγκόσμια Αποθήκη». Αυτό το σύστημα επιτρέπει στις συμμαχικές χώρες να μεταφέρουν εξοπλισμό μεταξύ τους με άδεια των ΗΠΑ. Αν και ο Χου δεν διευκρίνισε τις εμπλεκόμενες χώρες, επιβεβαίωσε ότι οι πύραυλοι Hawk της Ταϊβάν διατέθηκαν σε συμμάχους που είχαν ανάγκη, μέσω αυτής της διαδικασίας.

Ο Χου ανέφερε ότι η Ταϊβάν διαθέτει περίπου 900 συστήματα Hawk και επεσήμανε ότι αν και αυτοί οι πύραυλοι είναι σχετικά παλιοί, μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με το σύστημα Patriot, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια σχετικά νέα εφαρμογή.

Πηγή: UAWire / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Στρατιώτης στη Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

H Ουκρανία καλεί σε «επαγρύπνηση» για αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στη Λευκορωσία

Η Ουκρανία ενισχύει την άμυνά της κατά μήκος των βόρειων συνόρων της μετά από ενδείξεις ότι η Ρωσία προσπαθεί να αξιοποιήσει περισσότερο τη Λευκορωσία στη σύγκρουση