HIMARS: Εντυπωσιάζουν τα απίστευτα πλάνα από ζωντανή εκτόξευση βλημάτων [vid]

Τα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών τύπου M142 – HIMARS αποτελούν μερικά από τα πιο σημαντικά οπλικά συστήματα που διαθέτει ο Στρατός των ΗΠΑ και χρησιμοποιείται προκειμένου να δώσει ένα τακτικό πλεονέκτημα στις στρατιωτικές δυνάμεις στο πεδίο της μάχης.

Στο πλαίσιο της κοινής άσκησης » Talisman Saber 2019″ όπου συμμετείχαν τόσο δυνάμεις του Στρατού Ξηράς των ΗΠΑ, όσο και Αμερικανοί Πεζοναύτες και μονάδες των ενόπλων Δυνάμεων της Αυστραλίας, τα συστήματα HIMARS είχαν την «τιμητική» τους, με εντυπωσιακά πλάνα να απαθανατίζουν σε ζωντανό χρόνο την χρήση τους.

Τα χαρακτηριστικά τους

Το HIMARS είναι ένα αυτοκινούμενο σύστημα εκτόξευσης πολλαπλών ρουκετών που μπορεί να πυροδοτήσει μέχρι έξι πυραύλους κάθε φορά. Ανάλογα με το μοντέλο, οι ρουκέτες μπορούν να φέρουν ειδικά πυρομαχικά εντός της κεφαλής τους για συγκεκριμένου τύπου επιχειρήσεις.

Το HIMARS έχει χρησιμοποιηθεί στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, στο Ιράκ, τη Συρία και το Αφγανιστάν . Μαζί με το M270 Multiple Rocket Launch System, αποτελεί το κύριο σύστημα πυραύλων εδάφους – εδάφους που χρησιμοποιείται από τους Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε το απίστευτο βίντεο:

Με πληροφορίες από: UPI