HIMARS: Μετά τους πυραύλους GMLRS, οι ΗΠΑ προμηθεύονται περισσότερα συστήματα πυροβολικού

Ο στρατός των ΗΠΑ ανέθεσε στην εταιρεία Lockheed Martin μια νέα σύμβαση ύψους 615 εκατομμυρίων δολαρίων για την παραγωγή πυραυλικών συστημάτων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας M142 HIMARS.

Η σύμβαση παραγωγής πλήρους συντελεστή (Full Rate Production) θα συμβάλει στην εκπλήρωση των απαιτήσεων του αμερικανικού στρατού και των διεθνών πελατών, αφού οι ΗΠΑ έχουν παραδώσει πολλά από αυτά τα συστήματα στην Ουκρανία για να αντιμετωπίσει τη ρωσική εισβολή. Μια παρόμοια σύμβαση ανατέθηκε τον Δεκέμβριο, η οποία είχει αξία 431 εκατομμυρίων δολαρίων.

«Συνεργαζόμαστε στενά με τους πελάτες και τους προμηθευτές μας για να αυξήσουμε την παραγωγική ικανότητα και να καλύψουμε την επείγουσα ανάγκη για αυτόν τον δοκιμασμένο εκτοξευτήρα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Lockheed Martin Missiles και Fire Control, Jay Price.

«Έχουμε λάβει μέτρα για να συντομεύσουμε το χρόνο κατασκευής και παράδοσης των HIMARS και είμαστε σε καλό δρόμο για να ανταποκριθούμε στην αυξημένη ζήτηση».

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Lockheed Martin έλαβε μια σύμβαση αξίας 4,79 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τον στρατό των ΗΠΑ για την παραγωγή δύο παρτίδων πυραύλων ακριβείας GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket Systems) και σχετικού εξοπλισμού.

Το GMLRS είναι ένα από τα δύο κύρια πυρομαχικά των HIMARS ικανά να πλήξουν στόχους έως και 150 χιλιόμετρα μακριά.

«Η αυξημένη ζήτηση για τα προϊόντα μας, όπως το HIMARS και το GMLRS, καταδεικνύει τη σημαντική επίδραση που έχουν αυτές οι δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς στους πελάτες μας», δήλωσε η αντιπρόεδρος της Lockheed Martin, Paula Hartley.

Πηγή: The Defense Post / Φωτογραφία αρχείου Reuters