Horizon: Naval Group και Fincantieri θα εκσυγχρονίσουν από κοινού τις φρεγάτες του γαλλικού και του ιταλικού Ναυτικού

Η Fincantieri και η Naval Group ανέλαβαν από κοινού να αναβαθμίσουν τις φρεγάτες κλάσης Horizon του γαλλικού και του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού,

Κατά τη διάρκεια της Αεροπορικής Έκθεσης του Παρισιού (Paris Air Show), οι εκπρόσωποι της Γαλλίας και της Ιταλίας υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την Αναβάθμιση (MLU) των τεσσάρων Φρεγατών Horizon του Γαλλικού και του Ιταλικού Ναυτικού, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ιταλικής εταιρείας.

Ο εκσυγχρονισμός τους θα ανατεθεί στη Naviris, την κοινοπραξία της Fincantieri και της Naval Group και την Eurosam, μια κοινοπραξία της MBDA και της Thales. Σε λίγες εβδομάδες θα υπογραφεί επίσημη σύμβαση, από την Naviris, την Eurosam και την OCCAR, που εκπροσωπούν Ιταλία και Γαλλία.

«Αυτή η συνεργασία θα καλύψει τον συνολικό εκσυγχρονισμό των φρεγατών κλάσης Horizon, με εστίαση στο σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας (συμπεριλαμβανομένων των ραντάρ, των όπλων και των συστημάτων Ελέγχου και Διοίκησης), στην πλατφόρμα και το σύστημα μάχης και στο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου που θα είναι κοινό για και τις δύο χώρες», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Naviris θα συνεργαστεί και με τις εταιρείες Leonardo, Thales, MBDA και Sigen. για να ολοκληρώσει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών.

Η κοινοπραξία της Fincantieri και της Naval Group θα αναλάβει τις εργασίες για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος μάχης (ενσωμάτωση νέων συστημάτων αντιαεροπορικού πολέμου και ηλεκτρονικού πολέμου, νέα συστήματα επικοινωνίας και νέο σύστημα διαχείρισης μάχης), ενώ η Eurosam θα εκσυγχρονίσει το σύστημα αντιαεροπορικού πολέμου C2 PAAMS και θα αναλάβει την ενσωμάτωση νέων ραντάρ.

Οι φρεγάτες Horizon κατασκευάστηκαν μεταξύ 2000 και 2010 σε ένα κοινό πρόγραμμα μεταξύ της Fincantieri και της Naval Group, παρέχοντας στο ιταλικό και το γαλλικό ναυτικό δύο φρεγάτες αντιαεροπορικής άμυνας.