Η Fincantieri θα προμηθεύσει δύο υπεράκτια περιπολικά πλοία αξίας 1,18 δις ευρώ στην Ινδονησία

Η ιταλική Fincantieri ανακοίνωσε, χθες Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024, ότι υπέγραψε σύμβαση ύψους 1,18 δισεκατομμυρίων ευρώ με το υπουργείο Άμυνας της Ινδονησίας για την προμήθεια δύο περιπολικών πλοίων ανοικτής θαλάσσης (PPA).

Η ιταλική εταιρεία θα ενεργεί ως κύριος ανάδοχος και θα συντονίζεται με άλλους βιομηχανικούς εταίρους, συμπεριλαμβανομένου του αμυντικού ομίλου Leonardo, ο οποίος θα προσαρμόσει τα συστήματα μάχης και τις υπηρεσίες υλικοτεχνικής υποστήριξης των δύο πλοίων.

Η συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω επιχειρησιακή, βιομηχανική και τεχνολογική συνεργασία μεταξύ της Ιταλίας και της Ινδονησίας, δήλωσε η Fincantieri στην ανακοίνωσή της.

Τα πλοία που υπόκεινται στην παραγγελία – που αρχικά προορίζονταν για το ιταλικό Πολεμικό Ναυτικό – βρίσκονται υπό κατασκευή στο Integrated Shipyard στο Riva Trigoso-Muggiano.

Το υπεράκτιο περιπολικό σκάφος πολλαπλών χρήσεων της Fincantieri είναι ένα εξαιρετικά ευέλικτο πλοίο με ικανότητα να εκτελεί ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων, από περιπολία με ικανότητα θαλάσσιας διάσωσης έως επιχειρήσεις Πολιτικής Προστασίας και, στην πιο άρτια εξοπλισμένη εκδοχή του, μπορεί να είναι πολεμικό σκάφος πρώτης γραμμής.

Διαθέτει τρεις διαφορετικές διαμορφώσεις (light, light plus και full), η καθεμία με διάφορους αισθητήρες και ωφέλιμο φορτίο όπλων.

Με συνολικό μήκος 143 μέτρων, το πλοίο μπορεί να μεταφέρει 135 μέλη πληρώματος και να ταξιδέψει με ταχύτητα έως και 32 κόμβους (59 χιλιόμετρα την ώρα).

Το περιπολικό πλοίο είναι επίσης ικανό να χειρίζεται ταχύπλοα, όπως το σκάφος RHIB, μήκους έως και 11 μέτρων μέσω πλευρικών γερανών ή ράμπας που βρίσκεται στην πρύμνη, όπως υποστηρίζει η Fincantieri.

Με πληροφορίες από: Fincantieri, Naval News / Φωτογραφία αρχείου