Η «καταιγίδα» μαύρου χρήματος από εξοπλισμούς συνεχίζεται στο Ψυχικό! Τι βρήκε το ΣΔΟΕ

Η “βροχή” κρυμμένων και ύποπτης προέλευσης εκατομμυρίων στο χώρο των εξοπλισμών συνεχίζεται. Η …βροχόπτωση εντοπίζεται στην περιοχή του Παλαιού και Νέου Ψυχικού όπου το ΣΔΟΕ εντόπισε σε τραπεζικούς λογαριασμούς “κρυμμένα” 4.140.000 εκατομμύρια ευρώ . Οι τραπεζικοί λογαριασμοί ανήκουν σε δύο πρόσωπα τα οποία δεν κατέβαλαν φόρο δωρεάς ποσού 1.059.183 ευρώ.

Τα “κρυμμένα” εκατομμύρια προέκυψαν από τις έρευνες του ΣΔΟΕ που αφορά σε 200 ιδιώτες και υπαλλήλους του υπουργείου Εθνικής Αμυνας που σχετίζονται με την υπόθεση των προμηθειών στις Ενοπλες Δυνάμεις.

Επιπλέον αδήλωτα εισοδήματα εντοπίστηκαν σε επιχειρηματία που εκπροσωπούσε μεγάλη γερμανική εταιρεία που ήταν προμηθεύτρια του Ελληνικού Στρατού με οχήματα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος “διαπιστώθηκε προσαύξηση της περιουσίας του την περίοδο 2002-2004 κατά 1.971.366 ευρώ και στη συνέχεια από τον περαιτέρω έλεγχο εντοπίστηκε το προαναφερόμενο μη δηλωθέν εισόδημα των 4,1 εκατ. ευρώ. Στο πλαίσιο των ίδιων ελέγχων είχαν βρεθεί σημαντικά ποσά σε στελέχη των αρμοδίων επιτροπών του υπουργείου Εθνικής Αμύνης, στον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εξοπλισμών του εν λόγω υπουργείου από το 1997 ως τον Μάρτιο του 2002”.