Ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο σκάφος επιφανείας (USV) τύπου Sargan προχώρησε στην καταστροφή ρωσικού ναυτικού drone στη Μαύρη Θάλασσα.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στη Μαύρη Θάλασσα, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού της Ουκρανίας σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Πληροφοριών Άμυνας της χώρας.
Ο εντοπισμός του στόχου έγινε από μονάδες των Υπηρεσιών Πληροφοριών Άμυνας της Ουκρανίας. Το σκάφος Sargan 3000 του ουκρανικού Πολεμικού Ναυτικού, το οποίο φέρει τηλεχειριζόμενο πολυβόλο Protector 12,7 mm, πέτυχε την εξουδετέρωση του ρωσικού μέσου. Ο συγκεκριμένος πύργος κατασκευάζεται από τη νορβηγική εταιρεία Kongsberg.
Πρόκειται για την πρώτη καταγραμμένη μάχη USV στην ιστορία:
💥🌊BREAKING: The first naval battle in history between two unmanned surface vessels has taken place in the Black Sea.
— Special Kherson Cat 🐈🇺🇦 (@bayraktar_1love) September 12, 2026
A Ukrainian Navy Sargan 3000 USV, armed with a 12.7 mm Protector RWS, engaged and destroyed a Russian naval drone.
The engagement marks the first known combat… pic.twitter.com/VVBlZXQfDY




