Η ΘΕΩΝ κατακτά την Ινδία – Σημαντικές συμφωνίες για την ελληνική εταιρεία

Στην υπογραφή σημαντικών συμφωνιών συνεργασίας προχώρησε η Θέων Αισθητήρες πριν από μερικές ημέρες, στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική εταιρεία, πρωτοπόρος στο σχεδιασμό και την κατασκευή ηλεκτρο-οπτικών συστημάτων συμφώνησε να διευρύνει την πολύχρονη συνεργασίας της με την εταιρεία TATA Power SED και σε ότι αφορά τα θερμικά συστήματα.

Η Ινδική εταιρεία θα συμπεριλάβει στο χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της τον πρώτο ελληνικό πυρήνα θερμικής απεικόνισης (IR core) της Θέων Αισθητήρες και τις εφαρμογές αυτού, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα εποχή για την ελληνική εταιρεία. Με αυτόν τον τρόπο η Θέων Αισθητήρες βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο στόχο που έχει θέσει και που δεν είναι άλλος από το να επαναλάβει με τον πυρήνα θερμικής απεικόνισης την ίδια επιτυχία που έχει μέχρι σήμερα σημειώσει διεθνώς με τα προϊόντα της με βάση την ενίσχυση του φωτός.

Η δεύτερη συμφωνία αφορά στη διεύρυνση της υπάρχουσας συνεργασίας Θέων Αισθητήρες-TATA Power SED κάτω από την ομπρέλα της πρωτοβουλίας «Make in India».

Οι δύο εταιρείες διαθέτουν μονάδα συμπαραγωγής στο Bangalore στην οποία τώρα πια θα μεταφερθεί και επιπλέον τεχνογνωσία για την παραγωγή των νέων εξελιγμένων δίκυαλων, των προσαρτημάτων νυχτερινής σκόπευσης και της κάμερας με κανάλι ημέρας και νύχτας που η Θέων Αισθητήρες έχει πρόσφατα σχεδιάσει και παράγει.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για την πρώτη συμφωνία ελληνικής εταιρείας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της Ινδικής κυβέρνησης «Make in India». Οι συμφωνίες αυτές υπεγράφησαν στο πλαίσιο εκδήλωσης, η οποία συνδιοργανώθηκε από την Συνομοσπονδία Ινδικών Βιομηχανιών (Confederation of Indian Industry-CII), την Ελληνική Πρεσβεία στην Ινδία και το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας/ΓΔΑΕΕ.