IAF: Νέο πενταετές συμβόλαιο με τη Lockheed για τη συντήρηση των 12 C-130J Super Hercules

Η Lockheed Martin εξασφάλισε συμβόλαιο για την παροχή υποστήριξης στον στόλο -12 αεροσκάφη C-130J Super Hercules- της Ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) .

Υπό το νέο πενταετές πρόγραμμα Follow On Support II (FOS) των 328,8 εκατομμυρίων διλαρίων, η Lockheed Martin θα παρέχει μια ολοκληρωμένη ομάδα και ειδική υποστήριξη για τη διαχείριση των στοιχείων logistics και μηχανικής του στόλου C-130J της IAF.

Ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Lockheed Martin Air Mobility and Maritime Missions Rod McLean δήλωσε: «Ως κατασκευαστής των C-130, η Lockheed Martin παρουσιάζει μια εξαιρετική ομάδα εμπειρογνωμόνων που προσφέρει βαθιά γνώση και απαράμιλλη γνώση του C-130 στους χειριστές τους. Είναι τιμή μου να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με την Ινδική Πολεμική Αεροπορία για να υποστηρίξουμε έναν από τους πιο ενεργούς στόλους C-130J στον κόσμο. Μέσω μιας ολοκληρωμένης ομάδας και ειδικής υποστήριξης, η Lockheed Martin διασφαλίζει ότι ο στόλος C-130J της IAF είναι διαθέσιμος και έτοιμος για κάθε αποστολή».

Το συμβόλαιο FOS II περιλαμβάνει δέσμευση ώστε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τη Lockheed για τη διατήρηση ολόκληρου του στόλου των Super Hercules που διαθέτει η IAF, καθώς και εκτεταμένες επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης της εταιρείας για το πλαίσιο των C-130J, ανταλλακτικά, κινητήρες, έλικες, λογισμικό, υπηρεσίες δημοσίευσης και εξοπλισμό χειρισμού έδαφος (GHE).

Σύμφωνα με την τελευταία σύμβαση FOS II, πέντε αεροσκάφη C-130J Hercules θα υποβληθούν σε 12ετή συντήρηση σε ένα εγκεκριμένο από την Lockheed Heavy Maintenance Center, ξεκινώντας από το επόμενο έτος.

Πηγή: airforce-technology.com