IL-20: Γερμανικά Eurofighter αναχαίτισαν ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος πάνω από τη Βαλτική [pics]

Γερμανικά αεροσκάφη Eurofighter αναχαίτισαν σήμερα, Παρασκευή 14 Απριλίου 2023, ένα ρωσικό κατασκοπευτικό αεροσκάφος Il-20 Coot πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα, όπως ανακοίνωσε η γερμανική Πολεμική Αεροπορία (Luftwaffe).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ρωσικό κατασκοπευτικό συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη Su-27 της ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας.

«Έναρξη συναγερμού! Η ομάδα Amari αναχαίτισε σήμερα ένα IL-20. Ο αναμεταδότης του αεροσκάφους ήταν κλειστός και συνοδευόταν από δύο μαχητικά αεροσκάφη SU-27. Γερμανικά Eurofighter αναγνώρισαν τα ρωσικά αεροσκάφη και τα συνόδευσαν λίγο πάνω από τη Βαλτική Θάλασσα» αναφέρει η ανακοίνωση της Luftwaffe.

Η Luftwaffe προστατεύει τον εναέριο χώρο των χωρών της Βαλτικής Εσθονίας, Λιθουανίας και Λετονίας τους τελευταίους δύο μήνες στο πλαίσιο μιας εκ περιτροπής ανάπτυξης από μέλη του ΝΑΤΟ.

Η αποστολή Baltic Air Policing ιδρύθηκε το 2004, για να βοηθήσει την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία να προστατεύουν τον εναέριο χώρο τους. Η αναχαίτιση ρωσικών αεροσκαφών και η συνοδεία τους από την περιοχή είναι πολύσ συχνό φαινόμενο. Στα δυτικά του εναέριου χώρου των χωρών της Βαλτικής βρίσκεται ένας εναέριος διάδρομος που χρησιμοποιείται συχνά από αεροσκάφη που ταξιδεύουν προς τον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ από την Ρωσία.