INS Drakon: Το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ αποκτά ένα νέο υποβρύχιο κλάσης Dolphin-II με «μυστικούς» πυραύλους

Το Ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό παρέλαβε ένα νέο υποβρύχιο εξοπλισμένο με προηγμένους πυραύλους, κλάσης Dolphin-II, με το όνομα INS Drakon.

Σε σύγκριση με με τα παλαιότερα υποβρύχια τη ίδιας κατηγορίας, το νέο υποβρύχιο είναι μεγαλύτερο και έχει δύο μεγάλες θέσεις πυραύλων. Σύμφωνα με το Naval News, το Ισραήλ φρόντισε το νέο του υποβρύχιο να είναι μεγαλύτερο για να έχει περισσότερες ικανότητες, όπως χώρο για μίνι-υποβρύχια drones.

Aυτό που αξίζει να σημειωθεί για το INS Dakon είναι πως διαθέτει δύο νέους πυραύλους, οι οποίοι παραμένουν «άγνωστοι» ως προς το είδος τους και τα χαρακτηριστικά τους.

Το υποβρύχιο κατασκευάστηκε στο Κίελ της Γερμανίας από την ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) και άρχισε τις θαλάσσιες δοκιμές στις αρχές του 2022. Είναι πιθανό, το νέο υποβρύχιο κλάσης Dolphin-II να έχει νέα δυνατότητες όπλων, συμπεριλαμβανομένου ενός συστήματος κάθετης εκτόξευσης (VLS).

Ειδικοί αναλυτές, αναλύοντας τις φωτογραφίες που διέρρευσαν υποστηρίζουν πως το μεγαλύτερο μέγεθος του υποβρυχίου και οι δύο επιπλέον θέσεις για πυραύλους, υποδεικνύουν πως το Ισραήλ σκοπεύει να εξοπλίσει το INS Drakon με βαλλιστικούς αλλά και πυρηνικούς πυραύλους, για να αυξήσει τις δυνάμεις της πυρηνικής αποτροπής στη θάλασσα.

Γενικότερα, το ισραηλινό Πολεμικό Ναυτικό κρατά μυστικές ορισμένες πτυχές των υπαρχόντων υποβρυχίων του, οπότε είναι πιθανό να μην γίνει ποτέ γνωστός ο εξοπλισμός του νέου υποβρυχίου.

Πηγή: Naval News / Φωτογραφία αρχείου