USAF: Αποκάλυψε το νέο απόρρητο υπερηχητικό πύραυλό της! [pics[

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ προχώρησε σε μια απρόσμενη κίνηση πριν από λίγες ημέρες, όταν και κυκλοφόρησε αποχαρακτηρισμένες εικόνες όπου αποκαλύπτεται ο, μέχρι πρότινος απόρρητος, νέος υπερηχητικός πύραυλος της , πάνω σε ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό B-52.

Ο ανταγωνισμός των ΗΠΑ με την Ρωσία και την Κίνα σε ό,τι αφορά τα εξοπλιστική προγράμματα που θα τους δώσουν το «πολυπόθητο» πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης και από ότι φαίνεται το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, κινήθηκε αποφασιστικά στην δημοσίευση του υπερηχητικού πυραύλου, στέλνοντας «μήνυμα» σε Μόσχα και Πεκίνο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, πρόκειται για τον υπερηχητικό πύραυλο AGM-183A Air-launched Rapid Response Weapon ή συνοπτικά «ARRW». Σε αποκλειστικές φωτογραφίες φαίνεται ένα B-52 στο πλαίσιο δοκιμαστικής πτήσης, που είναι εξοπλισμένο με τον υπερηχητικό πύραυλο.

Στη δοκιμή αυτή, αναλύθηκαν διάφορα στοιχεία και δεδομένα σχετικά με τον πύραυλο και την μεταφορά, χρήση και αντίδρασή του κατά την διάρκεια ανάπτυξης και λειτουργίας του πάνω στο αμερικανικό στρατηγικό βομβαρδιστικό, ενώ η USAF δήλωσε πως χρησιμοποιήθηκε ένα πρωτότυπο μοντέλο του ARRW.

Είναι γεγονός πως η αμερικανική Πολεμική Αεροπορία προσπαθεί να δημιουργήσει πρωτότυπα όπλα και ιδιαίτερα υπερηχητικούς πυραύλους για την αναβάθμιση της αεροπορικής ισχύος, ενώ όσον αφορά τον εν λόγω πύραυλο, σύμφωνα με πληροφορίες θα βρίσκεται σε πρόωρη επιχειρησιακή ικανότητα ανάπτυξης μέχρι το 2022.

Δείτε φωτογραφίες:

Με πληροφορίες από: Defence Blog