ΗΠΑ: Κατασκευάζονται νέα αυτόνομα όπλα τεχνητής νοημοσύνης [pic]

Τα τουφέκια και πολυβόλα όπλα της επόμενης γενιάς του αμερικανικού στρατού θα διαθέτουν νέες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένης ψηφιακής κάμερας οπλισμού και τη δυνατότητα λειτουργίας τεχνητής νοημοσύνης.

Τα αμερικανικά όπλα επόμενης γενιάς αναμένεται να είναι εξοπλισμένα με οπτικό σύστημα προηγμένου ελέγχου πυρός, συνδυάζοντας τη δύναμη πυρός και την αποτελεσματική εμβέλεια ενός πολυβόλου με την ακρίβεια και την εργονομία ενός τουφεκιού, παρέχοντας βελτιώσεις στην λαβή, στην ακρίβεια, την εμβέλεια και τη θνησιμότητα. Οι κατασκευαστικές εταιρίες στοχεύουν στην μείωση του βάρους, η εξάλειψη της ανάκρουσης καθώς και του φωτεινού αποτυπώματος μετά τη βολή.

Σύμφωνα με την έκθεση που κοινοποιήθηκε τον Ιούνιο, σε προγραμματισμένη ενημέρωση του αμερικανικού στρατού για τα φορητά όπλα, το νέο πολεμικό τουφέκι που θα φέρουν οι πεζοναύτες των ΗΠΑ θα χρησιμοποιεί αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης για την αναγνώριση απειλών και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων σκόπευσης.

Τα νέα οπλικά συστήματα, που ενδέχεται εντός τις επόμενης πενταετίας να είναι έτοιμα για μαζική παραγωγή, θα φέρουν εξελιγμένα σκοπευτικά συστήματα, μηχανικές κάννες διαφόρων με την δυνατότητα αυτόματης σταθεροποίησης μετά από κάθε βολή, θα φέρουν τη δυνατότητα ηλεκτρονικής βελτίωσης και θα είναι συμβατά με βελτιωμένα, πιο ικανά, αξεσουάρ μάχης. Θα έχουν την δυνατότατη έτσι να βελτιώνονται και να προσαρμόζονται συνεχώς.

Σύμφωνα με το Military.com, το νέο όπλο είναι μια προσπάθεια να του αμερικανικού στρατού να σχεδιαστεί μια πολεμική μηχανή για να αντικαταστήσει την καραμπίνα M4A1 και το αυτόματο όπλο M249 Squad.

Δείτε φωτογραφία από το προσχέδιο του όπλου: 

Πηγή: Defence Blog