ΗΠΑ – Νότια Κορέα: Απάντηση στη Β.Κορέα με εκτόξευση πυραύλων ATACMS [pics,vid]

Οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα εκτόξευσαν οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους στη θάλασσα σήμερα Δευτέρα σε μια επίδειξη δύναμης μία ημέρα μετά την εκτόξευση πυραύλων της Βόρειας Κορέας.

Η άσκηση με πυρά των δύο συμμάχων περιελάμβανε οκτώ πυραύλους Τακτικού Πυραυλικού Συστήματος ATACMS – έναν αμερικανικό και επτά από τη Νότια Κορέα, που εκτοξεύτηκαν στα ανατολικά ύδατα της ασιατικής χώρας, όπως ανακοίνωσε το Κοινό Επιτελείο της Νότιας Κορέας και των Αμερικανικών Δυνάμεων στη Κορέα.

Οι εκτοξεύσεις πυραύλων είχαν ως στόχο να επιδείξουν την ικανότητα να ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια στις βορειοκορεατικές επιθέσεις, δήλωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε οκτώ βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς από την περιοχή της Πιονγκγιάνγκ προς ανατολική κατεύθυνση, την μεθεπομένη της επίσκεψης ειδικού επιτετραμμένου της κυβέρνησης των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και μία ημέρα μετά την ολοκλήρωση τριήμερων κοινών αμερικανονοτιοκορεατικών στρατιωτικών γυμνασίων.

«Οι ένοπλες δυνάμεις μας εντόπισαν την εκτόξευση οκτώ βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς από τον τομέα της Σουνάν στην Πιονγκγιάνγκ προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας», ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, αναφερόμενο στη θαλάσσια περιοχή που αποκαλείται Θάλασσα της Ιαπωνίας στο Τόκιο. Οι εκτοξεύσεις έγιναν μέσα σε περίπου τριάντα λεπτά, διευκρίνισε.

Με πληροφορίες από: NBC News / Φωτογραφίες Reuters