Ιράν: Θα κατασκευάσει εκατοντάδες drones για τον πόλεμο στην Ουκρανία σε ρωσικό έδαφος

Η Ρωσία κατέληξε σε συμφωνία με το Ιράν για την έναρξη της κατασκευής εκατοντάδων μη επανδρωμένων οπλισμένων αεροσκαφών σε ρωσικό έδαφος, αποκάλυψε η Washington Post, επικαλούμενη μυστικές πληροφορίες των ΗΠΑ και άλλων δυτικών υπηρεσιών ασφαλείας.

Η Post ανέφερε ότι Ρώσοι και Ιρανοί αξιωματούχοι ολοκλήρωσαν τη συμφωνία κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Ιράν στις αρχές Νοεμβρίου.

Η Ρωσία και το Ιράν κινούνται με ταχείς ρυθμούς στη μεταφορά σχεδίων και βασικών εξαρτημάτων που θα μπορούσαν να επιτρέψουν την έναρξη της παραγωγής εντός μηνών, είπαν τρεις αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Πρόσφατα, η Wall Street Journal αποκάλυψε με δημοσίευμά της ότι ορισμένα ηλεκτρονικά εξαρτήματα που τροφοδοτούν τα ιρανικής κατασκευής drones τύπου Mohajer-6, που χρησιμοποιούνται από τις ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία, παράγονται στις ΗΠΑ και σε άλλες δυτικές χώρες.

Τον περασμένο μήνα, δύο ανώτεροι Ιρανοί αξιωματούχοι και δύο Ιρανοί διπλωμάτες είπαν στο Reuters ότι το Ιράν είχε δεσμευτεί να προμηθεύσει τη Ρωσία με πυραύλους εδάφους-εδάφους εκτός από τα drones. Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων IRNA επικαλέστηκε τον Αμιραμπντολαχιάν, ο οποίος φέρεται να είπε ότι η Τεχεράνη και το Κίεβο είχαν συμφωνήσει να συζητήσουν για τις κατηγορίες περί χρήσης ιρανικών drones στην Ουκρανία πριν από δύο εβδομάδες, αλλά οι Ουκρανοί δεν εμφανίστηκαν στην προκαθορισμένη συνάντηση.

Με πληροφορίες από: Reuters