IRIS-T: «100% επιτυχία στην αναχαίτιση των ρωσικών πυραύλων στην Ουκρανία»

«Το IRIS-T, το γερμανικής κατασκευής αντιαεροπορικό πυραυλικό σύστημα, ήταν 100% αποτελεσματικό κατά τη μαζική πυραυλική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 31 Οκτωβρίου», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας, Γιούρι Ιγκνάτ.

«Ζητάμε και συνεχίζουμε να καλούμε τον κόσμο να παράσχει στην Ουκρανία όπλα», είπε ο Ιγκνάτ σε δηλώσεις του στην ουκρανική κρατική τηλεόραση.

«Χρειαζόμαστε μέσα αεράμυνας, ιδιαίτερα αυτά που αναφέραμε προηγουμένως, όπως το IRIS-T. Αυτό το σύστημα λειτουργεί και λειτούργησε σήμερα, έχοντας 100% αποτελεσματικότητα». Η Ουκρανία θα έχει επίσης το σύστημα αεράμυνας NASAMS στο εγγύς μέλλον, πρόσθεσε.

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα μαζική πυραυλική επίθεση σε ολόκληρη την επικράτεια της Ουκρανίας σήμερα, Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.

Ζημιές καταγράφηκαν στις πόλεις του Χαρκόβου και της Ζαπορίζια, καθώς και σε πόλεις στην περιφέρεια του Κιέβο. Συνολικά 18 στόχοι σε 10 περιοχές χτυπήθηκαν από πυραύλους cruise ή ιρανικά drones-καμικάζι.

Στην τελευταία της επίθεση, κυρίως σε υποδομές ηλεκτροδότησης, η Ρωσία εκτόξευσε συνολικά 50 πυραύλους σε όλη την επικράτεια της Ουκρανίας, 44 από τους οποίους καταρρίφθηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας.

Πηγή: New Voice of Ukraine / Φωτογραφία αρχείου