IRIS-T: Η Ουκρανία υπέγραψε με την γερμανική Diehl Defense την αγορά ενός συστήματος αεράμυνας

Η Ουκρανία υπέγραψε συμβόλαιο με την Diehl Defense, μια γερμανική εταιρεία κατασκευής όπλων, για την αγορά ενός συστήματος αεράμυνας IRIS-T.

Σύμφωνα με την European Pravda, ο Αντρέι Μέλνικ, πρεσβευτής της Ουκρανίας στη Γερμανία, μίλησε για τη συμφωνία σε συνέντευξή του στην Ukrinform.

«Ελπίζω ότι το Βερολίνο θα μας στηρίξει στην αγορά άλλων 10 σταθερών συστημάτων αεράμυνας IRIS-T, τα οποία θεωρούνται από τα πιο ισχυρά [συστήματα αεράμυνας] στον κόσμο και τα οποία θα είναι σε θέση να εγγυηθούν την ασφάλεια των ουρανών πάνω από την Ουκρανία τα επόμενα χρόνια», είπε ο Μέλνικ.

Πρόσθεσε ότι η σύμβαση για την αγορά του πρώτου συστήματος IRIS-T από την Diehl Defense έχει ήδη συναφθεί και έιναι ύψους 178 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο πρέσβης της Ουκρανίας στη Γερμανία πρόσθεσε επίσης ότι, σύμφωνα με τις πληροφορίες του, «τίποτα δεν εμποδίζει το Βερολίνο να εγκρίνει την απόφαση να στείλουν στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μερικά από τα σχεδόν 800 άρματα μεταφοράς Fuchs, τα 325 άρματα μάχης Leopard-2 ή τα 380 τεθωρακισμένα Marder, χωρίς να πλήξουν τις αμυντικές δυνατότητες της Γερμανίας».

«Ελπίζω λοιπόν πραγματικά ότι η γερμανική κυβέρνηση θα αφήσει στην άκρη τις όποιες δικαιολογίες και θα δώσει στην Ουκρανία όλη τη στρατιωτική βοήθεια που μπορεί, μεταξύ άλλων από τα δικά της αποθέματα», κατέληξε ο Μέλνικ.