OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Iron Dome: Ο ισραηλινός στρατός ερευνά το υψηλό ποσοστό αποτυχιών του συστήματος αεράμυνας

03/05/2023 - 20:55
Iron Dome
Share on FacebookShare on Twitter

Ο στρατός του Ισραήλ «ανησυχεί» και εξετάζει γιατί το σύστημα αεράμυνας Iron Dome φαίνεται να δυσκολεύεται να εμποδίσει τους πυραύλους να χτυπήσουν τις ισραηλινές πόλεις, όπως αναφέρει το ισραηλινό μέσα ενημέρωσης Ynet.

Την Τρίτη 2 Μαΐου εκτοξεύθηκαν 22 ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας προς το έδαφος του Ισραήλ. Πέντε ρουκέτες έπεσαν σε κατοικημένες περιοχές, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ τέσσερις καταρρίφθηκαν από τον Iron Dome και οι υπόλοιποι έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές. Ο στρατός δεν επιχειρεί να αναχαιτίσει ρουκέτες που κατευθύνονται προς ακατοίκητες περιοχές.

Εάν ισχύουν οι αριθμοί, τότε το φαινομενικό ποσοστό επιτυχίας είναι 44% και θα συγκαταλέγεται στις χειρότερες επιδόσεις του συστήματος. Τον Αύγουστο του 2022, η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Ισλαμική Τζιχάντ εκτόξευσε περίπου 1.100 ρουκέτες προς το Ισραήλ. Το Iron Dome κατάφερε να καταρρίψει το 96% των πυραύλων, το υψηλότερο από ποτέ, σύμφωνα με το Ynet.

Τον περασμένο μήνα, το σύστημα «έχασε» επίσης τρεις ρουκέτες από τις 34 που εκτοξεύτηκαν προς το βόρειο Ισραήλ. Τα χαμηλά ποσοστά επιτυχίας έχουν «ανησυχήσει» τις ισραηλινές δυνάμεις, οι οποίες έχουν αρχίσει να ερευνούν τα αίτια, ώστε να βρουν τρόπους βελτίωσης της αεράμυνας της χώρας.

Από το πρωί της Τρίτης περίπου 100 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του Ισραήλ, σύμφωνα με τον Ισλαμικό Τζιχάντ. Δύο έπεσαν στην πόλη Σντερότ του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις άνθρωποι.

Στη διάρκεια της νύκτας ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε αρκετά πλήγματα εναντίον της Γάζας. Στοχοθέτησε κυρίως ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης, μια αποθήκη όπλων και μια υπόγεια σήραγγα της Χαμάς.

Ωστόσο, σήμερα συμφωνήθηκε κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στο Ισραήλ και τις παλαιστινιακές οργανώσεις.

Με πληροφορίες από: The Times of Israel / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: IRON DOMEΑΝΑΧΑΙΤΙΣΗΙΣΡΑΗΛΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣΣΥΣΤΗΜΑ ΑΕΡΑΜΥΝΑΣ

Related Posts

F-35
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

F-35: Αμερικανικό stealth μαχητικό εξέπεμψε σήμα κινδύνου πάνω από τον Κόλπο του Ομάν

10/05/2026 - 12:34
G550
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

G550 CAEW: H IAI προτείνει το αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου στην Πολεμική Αεροπορία

10/05/2026 - 12:09
ΕΛΒΟ
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

ΕΛΒΟ: Συμμαχίες με Rheinmetall και Όμιλο Κοπελούζου για νέο αμυντικό και βιομηχανικό αποτύπωμα

09/05/2026 - 14:37

Διαβάστε Επίσης

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Ισραήλ: Ο Αρχηγός των IDF προειδοποιεί ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις χρειάζονται επειγόντως περισσότερους στρατιώτες

Top News

Σωτήρης Τσαφούλιας: «Μια φορά ο πατέρας μου πέρασε από δίπλα μου και έφυγε, δεν με γνώρισε»

Παραλήρημα Τραμπ για Ομπάμα και Μπάιντεν - «Το Ιράν παίζει παιχνίδια μαζί μας εδώ και 47 χρόνια, θα τους κοπεί το γέλιο»

Η Βόρεια Κορέα αλλάζει το Σύνταγμα της για τον Κιμ Γιονγκ Ουν: «Άμεση πυρηνική επίθεση αν δολοφονηθεί»

Ελένη Μενεγάκη: Η συγκινητική ανάρτησή της για την γιορτή της μητέρας - «Η δική μου μαμά ήταν το πρώτο μου καταφύγιο»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert